12 Призьорите от ляво на дясно: Ивайло Станчев, Zsolt Hanula

...
12 Призьорите от ляво на дясно: Ивайло Станчев, Zsolt Hanula
Коментари Харесай

Журналист от "Капитал" е сред победителите в конкурса Siemens CEE Press Award 2018

12
Призьорите от ляво на дясно: Ивайло Станчев, Zsolt Hanula (Унгария) и представител на словенската делегация, който получи оценката от името на Bostjan Videmsek.

12
Макет на смарт кварталът на Виена Seestadt Aspern, където се тестват най-новите технологии за енергийна успеваемост, самостоятелни здания, градска подвижност и други.

Още по тематиката
Ток на блокчейн платформа

Енергетика 4.0
14 сеп 2018
Роботи, още роботи

Индустрията на Пловдив от ден на ден се нуждае от машини и хора, които да ги схващат
24 май 2018
Рестартът на АЕЦ " Белене ": все по този начин непотребен

Проектът за най-малко 20 милиарда лева върви към възкръсване, без да е ясно какъв брой ще коства, кой и по какъв начин ще заплаща и строи
22 май 2018
Електричество от бъдещето

Управлението на електроразпределителните мрежи се автоматизира, в бранша навлизат и блокчейн технологиите
7 апр 2018
Пълен напред към електрическите автомобили

Nissan демонстрираха първообраз, който чете мислите на лидера
30 мар 2018 Журналистът Ивайло Станчев от в. " Капитал " е един от тримата районни спечелили в журналистическия конкурс Siemens CEE Press Award 2018. Статията му " Електричество от бъдещето " беше отличена измежду над 200 материала от 11 страни от Централна и Източна Европа по тематиката " Дигиталното бъдеще на градовете, промишлеността и енергетиката ". Освен Ивайло Станчев бяха отличени Бощиан Видешек (Словения) с материала " Бъдещето е в този момент " и Золт Ханула (Унгария) със публикацията " Приложението, от което всички банки по света се опасяват ".

Конкурсът Siemens Press Award се организира за трета поредна година на районно равнище. Основната му цел е да насърчи качествената публицистика и да подкрепи съдействието сред медиите. Тази година тематиката на състезанието беше " Дигиталното бъдеще на градовете, промишлеността и енергетиката ". Отличената публикация " Електричество от бъдещето " споделя за опциите за съчетание на блокчейн технологиите, които стоят зад цифровите валути, смарт уреди и електроенергийния пазар. Това дава опция производството и търговията с ток да се децентрализират, а разноските и потреблението да бъдат сведени до най-малко.

Процедурата на оценяване на текстовете включваше два стадия. В първия от тях членовете на журито в обособените страни дефинираха най-хубавия материал в народен мащаб, а във втория публикацията победител се оценяваше на районно равнище от членовете на журито във всички останали страни участнички: Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватия, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел.

Преди церемонията по награждаването, която се състоя на 25 септември във Виена, по покана на Siemens публицистите и членовете на журито посетиха изследователския център в развиващия се като " smart city " нов квартал на австрийската столица Seestadt Aspern. Там те се срещнаха с пилотен план за фабриката на бъдещето, който показва опциите на цифровите технологии за възстановяване на успеваемостта на индустриалните процеси. Siemens е един от главните сътрудници на плана, в границите на който се тестват разнообразни модели и форми на дигитализацията на процесите и услугите, изследва се съдействието сред хора и роботи и се внедряват умни мрежи за ръководство на електрическата енергия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР