12 пожарни служби остават без професионални екипи. Дни преди началото

...
12 пожарни служби остават без професионални екипи. Дни преди началото
Коментари Харесай

Боровец и Пампорово остават без пожарни служби

12 пожарни служби остават без професионални екипи. Дни преди началото на туристическия сезон, без пожарни служби ще останат Боровец и Пампорово.

От профсъюз " Огнеборец " се тормозят, че промяната ще забави времето за реакция, а при пожар първите минути са най-важни. От пожарната в Самоков до Боровец пътят продължава 11 минути, само че в идеални условия – без сняг и трафик.

Светлин Василев от профсъюз " Огнеборец " уточни, че по този начин времето, когато ви гори къщата ще се усили от 15-20 на 35-40 минути.

Директорът на пожарната посъветва хотелиерите да си създадат частни пожарни служби.

В Боровец напомнят за повода да се сътвори работа там. През 1988 година е горял хотел „ Мусала”, а хората са скачали през прозорците.

Преди 30 години в пламъците умират 6-тима души. Един от пожарникарите, рискувал тогава живота си, с цел да бъдат избавени десетки и през днешния ден работи в пожарната в Боровец.

Само преди седмици 8 души са извадени от различен пожар. Хората, които през днешния ден ремонтират, споделят че Боровец през зимата се трансформира в дребен град и е изцяло ненормално дребен град да е без пожарна.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев предизвести, че ще се стигне до отлив на непознати туристи.

Изненадани са и хотели и пожарникари в Пампорово. " Представете си при зимни условия и тежък път по какъв начин биха могли да реагират пожарни коли от Смолян и Чепеларе. Това са хотели, в които хората спят. Представете си, че би трябвало през нощта да се действа”, разяснява ръководителят на УС на Съюз на родопските хотелиери.

Пожарникарите се тормозят, че при зимни условия достигането до хижите които са високо в планината ще е все по-трудно, в случай че се потегля от Самоков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР