12 писма до дванайсетокласниците е проект, чрез който от 24

...
12 писма до дванайсетокласниците е проект, чрез който от 24
Коментари Харесай

До дванайсетокласниците: 13 настойчиви изречения

" 12 писма до дванайсетокласниците " е план, посредством който от 24 май в продължение на 12 дни ще бъдат оповестени послания до зрелостниците випуск 2020.

Автори на посланията са писатели, артисти, художници, преподаватели, издатели, лекари, публицисти и цивилен деятели.

Проектът е иницииран от уредниците на " Отворено писмо 24.05.2019 " – една самодейност, която сплоти над 500 интелектуалци и жители в апел за отстояване на полезностите на демократичната народна власт и европейската ориентировка на страната ни.

Публикуваме цялостния текст на посланието на Нева Мичева, преводач и публицист.

След 12 идва 13, а 13 има неприятна популярност – до такава степен, че го назовават „ дяволска дузина “. Мили зрелостници, от 13-ия етаж на един блок в “Младост “, където се обитават множеството ми облекла, книги, мемоари и опасения, желая да ви уверя, че числата са свързани с вашето благополучие и злощастие толкоз, колкото и буквите, стълбите или времето привечер. След 12 за вас идва независимият живот и той ще е подобен, какъвто си го извършите, само че и подобен, какъвто е бил за всички, постоянно. Не забравяйте, че 1 нищо човешко не ви е непознато (от грешката до величието, от стадността до неповторимостта, от най-нелепата еснафщина до най-фантастичната щедрост) и нито се наказвайте сурово за неуспехите си, нито се отпускайте безучастно, когато всичко наподобява наред – това е моето първо упорито изречение за вас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР