12 Първата копка на Резиденшъл Парк Лозен, жилищен комплекс от

...
12 Първата копка на Резиденшъл Парк Лозен, жилищен комплекс от
Коментари Харесай

"Линднер" започна да строи "Резиденшъл парк Лозен"

12
Първата копка на " Резиденшъл Парк Лозен ", жилищен комплекс от къщи, в който Lindner Group ще влага 300 млн. лв., беше направена на 25 юни

© Цветелина Белутова 12
Вероника Линднер, ръководител на Надзорния съвет на Lindner, беседва с Георги Ранчев, шеф на " Резиденшъл Парк Лозен "

© Цветелина Белутова Германската компания " Линдер " стартира да строи " Резиденшъл парк Лозен " - огромен жилищен комплекс от затворен вид до София. На първия стадий вложителят планува да вложи 80 млн. лв. построяването на 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, социална зона с учебно заведение, детска градина, офис постройка с магазини и спортна зала. Главен реализатор на плана е " Линднер България ", а проектирането е направено от " Иво Петров Архитекти ". Теренът за първия стадий е 77 дка в землището на с. Лозен, на границата със землището на с. Герман. Очаква се строителството да продължи три години и първата фаза да бъде приключена през 2022 година

Обща инвестиция от 300 млн. лв.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В повсеместен тип кoмплeĸcът ще заеме плoщ oт нaд 230 дĸa, a paзгънaтaтa зacтpoeнa плoщ ще e нaд 80 000 ĸв.м. Зacтpoявaнeтo e ниcĸo, дo тpи eтaжa. Компанията разполага с общо 300 дка в региона. Очаква се цялостната инвестиция на " Линднер " в " Резиденшъл парк Лозен " да доближи 300 млн. лв.. Или както сподели вицепремиерът Томислав Дончев на церемонията по първата копка: " Това е ново село, квартал или градче ". При строителството и употребата на новия план ще се основат към 500 работни места.

Жилищните единици на стадий 1 към този момент са контрактувани 90%, заяви Георги Ранчев, шеф на " Линднер Имобилиен Мениджмънт " и на " Резиденшъл парк Лозен ". По информация от сътрудниците му цените потеглят от 200 000 евро за редовите къщи и доближават до 700 000 евро за най-големите.

Инвеститорът е изкупил терените до Лозен в интервала 2005-09 година. Попитан за какво строителството стартира едвам в този момент Георги Ранчев посочи, че в този момент икономическата обстановка в България е доста по-стабилна. Освен това измежду градските хора към този момент се следи търсене на дребни къщи в периферията на града и наоколо до природата. А и са на финалната права на плана за " Резиденшъл парк София ".
Макет на " Резиденшъл Парк Лозен " в разгърнатия му тип

Фотограф: Цветелина Белутова
Lindner идва в България през 1993 година и досега е вложила 0.5 милиарда лв. в стопанската система на страната, което я прави един от най-големите вложители в страната, сподели основният изпълнителен шеф на Lindner Group Хелмут Ланг. Компанията е приключила няколко знакови плана. В " Бизнес парк София " сега имат офиси над 160 интернационалните и български компании с над 12 000 чиновници. А " Резиденшъл парк София " е място за живеене на над 2000 индивида и фамилии.

Хелмут Ланг разгласи и различен нов план на вложителя - индустриална постройка за произвеждане на фасадни детайли в Русе. Възложител на плана е " Линднер риъл естейт БГ ", а е направен от " Туш студио ".

" България има потребност от още вложения "

" В България се вършат вложения. България има безспорна потребност от още вложения – обществени и частни, български и задгранични, в градска инфраструктура, във заводи, в машинно съоръжение, в жилища ", сподели вицепремиерът Томислав Дончев.
Официалните лица на церемонията (отляво надясно): Тодор Чобанов, Тим Курт, Томислав Дончев, Хелмут Ланг, Вероника Линднер, Георги Ранчев, Хубертус Клинк

Фотограф: Цветелина Белутова
Според президента на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт " решението на Lindner Group за нова инвестиция в България е явен знак, че бизнес средата в страната е постоянна ". Той цитира последната анкета на ГБИТК, съгласно която 88% от фирмите членове на камарата декларират желанието си да влагат още веднъж в България.

На церемонията участваха също Вероника Линднер, ръководител на Надзорния съвет на Lindner, съучастник и член на семейството, доцент доктор Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община и Хубертус Клинк, началник на икономическия отдел на посолството на Германия.

Директна връзка с " Околовръстно шосе "

Кметът на Лозен отсъстваше по уважителни аргументи. Кметът на Герман Маргарита Станкова разяснява, че въпреки планът да е на територията на Лозен, отчасти употребява и инфраструктурата на Герман. Теренът е на пътя за манастира в Герман, като с цел да стигне до " Околовръстно шосе ", а след това и до " Цариградско шосе " първо минава през Герман, където и без друго стават тапи. Това е една от петте улици в от малко малко обичайно положение от общо 35-те улици в Герман, сподели Маргарита Станкова и добави, че има уверения на вложителя, че ще употребява пътя като главен краткотрайно и в случай че има повреди, ще бъдат поправени.

В регулацията е планувана пътна права от към 200 м непосредствено от " Резиденшъл парк Лозен " до " Околовръстното шосе ", за която ангажимент ще има вложителят. За да стартира построяването й е належащо да бъде довършена изчезналата права от Южната дъга на Околовръстното сред " Бизнес парк София " и детелината на Цариградско шосе. Вече стана известно, че финансирането и е обезпечено от републиканския бюджет, построяването ще стартира в края тази година и би трябвало да приключи до 2021 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР