12 Основателите на стартъпа Александър Виденов (отляво), Момчил Сергиев и

...
12 Основателите на стартъпа Александър Виденов (отляво), Момчил Сергиев и
Коментари Харесай

Управлявай от разстояние бизнес проектите си

12
Основателите на стартъпа Александър Виденов (отляво), Момчил Сергиев и Иво Кънев.

© Expandable 12 © Expandable Още по тематиката
Кои са спечелилите в състезанието ClimateLaunchpad

Три компании със зелени бизнес хрумвания ще се състезават в интернационалната конкуренция в Единбург
9 юли 2018
Български бизнесмен стана част от интернационалната мрежа на Endeavor

Александър Лефтеров е създател на софтуерната компания за предпазване на файлове Tiger Technology
5 юли 2018 С навлизането на фрийланс услугите и опциите за дистанционно управление на планове, от ден на ден експерти изпитват усложнение в връзката с всички сътрудници и сътрудници по веригата и следенето на изпълнените задания. Така през последните години огромна известност набраха платформите за ръководство на планове, които оказват помощ за следене на планирането, разпределянето на отговорностите на екипа, съблюдаване на крайни периоди и други Именно в основаването на подобен артикул са се фокусирали и българските бизнесмени Иво Кънев, Александър Виденов и Момчил Сергиев. Заедно те създават платформата Expandable, която е по едно и също време инструмент за ръководство на планове и средство за връзка.

История на плана

Идеята за плана се ражда преди 2 години, когато Иво Кънев работи в софтуерната компания OneBit, добита през 2016 година от американската Progress, притежател и на " Телерик ". " Забелязах, че връзката с външни на компанията сътрудници може и би трябвало да се усъвършенства, като концепцията беше да се сътвори изцяло решение, което да сплотява ръководството на планове и връзка с сътрудници и сътрудници в едно ", споделя за " Капитал " Кънев. Той съумява да притегли към концепцията и другите двама съоснователи и по този начин стартират работа по Expandable, като напълно сами финансират плана с начална инвестиция от към 10 хиляди лева

Всеки от екипа има друга професионална специализация, което им оказва помощ дружно да съумяват да развият работеща платформа. Александър Виденов е софтуерният проектант в компанията с повече от 12 години опит в сферата. Момчил Сергиев създава дизайна на платформата за уеб и мобилните приложения, а Иво Кънев се грижи за продуктовото развиване и бизнес тактиката на компанията.

Как работи

Сред главните разлики на Expandable с останалите платформи за ръководство на планове от компанията показват, че е опцията за лесна връзка сред екипите, което включва алтернатива за чат, видео или елементарен диалог. " Една компания, без значение от размера й, може да основава и ръководи планове, в които да предложения както чиновници, по този начин и сътрудници, като всеки член на плана е обозначен от коя компания или екип е. Тази функционалност беше условие, което получихме като противоположна връзка от съвсем всички компании, с които разговаряхме ", споделя Иво Кънев.

През Expandable също по този начин могат да се разменят и друг вид файлове. Кънев споделя още, че от отличителните функционалности на плана им е и опцията да се водят бележки по време на среща, която се организира в самата платформа, като записките по-късно могат да бъдат споделени с всички в диалога или да останат персонални за потребителя. Expandable разполага и с мобилно приложение за двете операционни системи iOS и Android, посредством което потребителите имат достъп до плановете и дилемите и през смарт телефоните си.

От компанията споделят, че платформата е подобаваща за всевъзможен вид компании и няма ограничаване за броя чиновници и сътрудници в дадена задача, както и за количеството планове и споделени файлове. Към момента достъпът до Expandable е безвъзмезден, само че по думите на Иво Кънев младата компанията възнамерява да пусне на пазара платена версия с спомагателни функционалности.

Сред главните съперници на българския стартъп са колосите в региона, а точно американските платформи Slack, Asana и Trello, като съгласно Иво Кънев Expandable е друга с това, че е усъвършенствана за ръководство на планове и връзка с външни сътрудници, организации и всевъзможен вид бизнеси. Към момента в платформата има над 150 регистрирани компании, като по-голямата част от тях са основали най-малко един план, в който са поканили най-малко двама други участници. Сред потребителите са компании от Англия, Съединени американски щати, Мексико, Франция, България, Украйна и Израел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР