12 Орбиталният апарат се очаква бъде изстрелян тестово малко преди

...
12 Орбиталният апарат се очаква бъде изстрелян тестово малко преди
Коментари Харесай

Гледайте как SpaceX взривява "пътническа" ракета на живо

12
Орбиталният уред се чака бъде изстрелян тестово малко преди 15 часа българско време в събота

[SpaceX] 12
Астронавтите-ветерани Боб Бенкен (вляво) и Дъг Харли са първите хора, които ще се качат на борда на Crew Dragon, в случай че актуалният безпилотен спешен тест премине съгласно упованията

NASA и SpaceX използваха последните часове преди спешния тест на галактическата капсула Crew Dragon, с цел да проведат симулация в действителни условия на подготовката за бъдещия първи полет на частни астронавти до Международната галактическа станция.

Орбиталният уред ще бъде изстрелян тестово в събота малко преди 15 часа българско време, като моторите на ракетата-носител ще бъдат спрени към минута и половина след старта, а катапултната система за секунди ще отдалечи пилотирания модул на безвредна отдалеченост от евентуалната детонация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ракетата беше сложена във отвесна позиция на стартова площадка 39А в галактическия център " Кенеди " във Флорида още в четвъртък, откакто задачата дефинитивно получи зелена светлина от управлението на NASA.

Повече детайлности по тематиката по какъв начин ще протече ефектният опит може да прочетете тук.

SpaceX, NASA и най-популярните галактически блогъри ще предават изстрелването и спешното катапултиране онлайн. Може да ги наблюдавате тук:





Иначе петъчната " суха подготовка " включваше всички дейности и процедури, които ще бъдат осъществени в деня на бъдещия старт с астронавти на борда, без самото изстрелване на ракетата-носител Falcon 9.

Астронавтите-изпитатели Дъг Хърли и Боб Бенкен, които са ветерани от полетите на галактическите совалки, облякоха своите особено създадени от SpaceX новаторски скафандри и изминаха 13-километровото разстояние от центъра за интервенции " Нийл Армстронг " до ракетната стартова площадка с електрически автомобил Tesla.

Наземните екипи на SpaceX и NASA направиха финалните инспекции на Crew Dragon, тестваха системите и затвориха херметичния люк на капсулата, само без екипажът да се качва на борда.

През цялото време всички експерти в контролните центрове на SpaceX и NASA бяха по местата си по същия метод, както ще бъде в деня на бъдещия действителен пуск на Crew Dragon с екипаж.

В режим на подготвеност бяха и екипите от " Отряд 3 " на 45-та галактическа ескадрила във военно-въздушна база " Патрик ", чиято задача е да спасят капсулата и пасажерите й при спешно приводняване в Атлантическия океан.

За задачата Военновъздушни сили на Съединени американски щати са заделили един транспортен аероплан HC-130, самолет-цистерна и два вертолета HH-60 Pawe Hawk.

При потребност спасителите биват спуснати с парашути в региона на спешното приводняване и ще са способни да транспортират вероятно потърпевшите астронавти в болница в границите на към шест часа.



Ако утрешният опит премине съгласно упованията, SpaceX ще има подготвеност за първата пилотирана задача на Crew Dragon " в границите на 4 до 8 седмици ", твърди създателят на аерокосмическата компания Илън Мъск.

По всяка възможност обаче административните процедури на NASA ще забавят изстрелването с още 1-2 месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР