12 Научете ги на ергономична поза при използването на телефон,

...
12 Научете ги на ергономична поза при използването на телефон,
Коментари Харесай

Изправи гърба!

12
Научете ги на ергономична поза при потреблението на телефон, компютри и позиция на бюро, а не в легнало състояние, когато си учат уроците, поучава доктор Бери.

© Капитал 12 © Капитал Профил
Доктор Марк Бери придобива своята висока подготовка в региона на корекцията на гръбначния дирек в Съединени американски щати. Докторската си степен по хиропрактика получава в Parker College of Chiropractic в град Далас. Казано на медицински език, той е лекар по хиропрактика, специализирал в нехирургичнo лекуване на сколиоза и структурна промяна на положения на гръбначния дирек и болести на междупрешленните дискове.

Д-р Бери е интернационален преподавател и учител, както и прочут инструктор по биомеханика, сколиоза и способи за постурални корекции. Зад гърба си има хиляди излекувани пациенти и доста международни експерти в областта на най-иновативните техники за промяна на гръбначен дирек, които е съветвал и обучил.

В продължение на осем години доктор Бери сполучливо ръководи клиника за гръбначни болести и лекуване на сколиоза в Съединени американски щати. Професионалните му ползи към новаторски и естествени лечебни способи го довеждат в Американската клиника за гръбначни болести в София. Казва, че е горделив да бъде част от динамичен екип, който прави допустимо използването на най-модерните решения за гръбначни болести към този момент и в Европа.

Характерно за работата му комбинирането на най-модерните технологии със актуалната рехабилитация и способи за корекционно лекуване в името на съответна грижа за всеки пациент. Твърди, че главната му цел като доктор е да освободи пациентите от болката и да ги защищити от нея. Още по тематиката
Есен на учебно заведение

" Капитал K:ids 2018 " е за всичко в, към и отвън учебното заведение, което назоваваме образование
6 сеп 2018
Онлайн учебно заведение

Няколко цифрови платформи, приложения и услуги, които оказват помощ на учители и възпитаници
3 окт 2017 Статията е част от специфичното издание " K:ids ", което е подарък за всички, закупили вестник " Капитал " в интервала 7-13 септември.

Да стартираме през цялото време и да разбираем каква е значимостта на о порно-двигателния уред в човешкото тяло и за какво е належащо да поставяме грижи за него ?
- През целия ни живот тялото ни е подложено на физически стрес: неочакван - рухвания, контузии, произшествия, както и продължителен - дълги интервали седяща или изправена позиция, работа на бюро дълготрайно време, непрестанно потребление на компютри или телефони. Тези физически натоварвания водят до загуба на естествената форма на гръбнака. В началото това не предизвиква болежка, само че с течение на времето и непрекъснатото неравномерно/неправилно натоварване на гръбначната система се стига до нейното увреждане и в последна сметка до поява на болежка и функционална загуба.

Какво е значимо да вършат родителите за децата си още от раждането им предвид на това да ги предпазят от гръбначни изкривявания?
- Важно е да научите децата в ранна възраст на гръбначна хигиена, сходна на денталната, тъй че детето да я възприема като част от естествената дневна рутина. Участвайте във физически действия, действия навън и спорт всеки ден. Ограничете интензивности като игри на телефон, видеоигри, компютър или таблети и изберете занимания, които изискват да сте физически дейни по време на игра.

Как бихте описали актуалното положение на гръбначното здраве?
- С едно изречение - " Болката в кръста предизвиква повече увреждания в международен мащаб, в сравнение с всяко друго заболяване ".

Как да се оправяме с изкривената стойка, болките в гърба и кръста при децата и по кое време е време да се обърнем към експерт?
- Ако има някакъв тип болежка, изкривена или неправилна поза или други признаци, това е времето! Така може да бъде направена навременна диагностика, с цел да се дефинира повода и да се предотврати появяването на по-голям проблем.

Каква грижа за гръбначното здраве предлага актуалната медицина?
- В световен мащаб актуалната медицина ползва разнообразни методики за възстановяване на положението на гръбначния дирек. Ние можем да дадем информация единствено за методиката, която ние прилагаме в Американската клиника за гръбначни болести. Използваме хиропрактично лекуване за структурна промяна на гръбначния дирек, комбинирано с най-съвременно рехабилитационно съоръжение за усъвършенстване на гръбначните дисфункции, причиняващи признаци и функционални загуби.

Първата стъпка към възобновяване на пациента е откриването на повода за неговото положение посредством нашия диагностичен клиничен протокол. След това нашият екип от експерти (доктори по хиропрактика, доктор – експерт по физикална и рехабилитационна медицина, доктор – експерт по образна диагностика, доктор - експерт по вътрешни заболявания и кардиология) разисква всеки съответен случай и изготвя обстоен разбор и отчет. Пациентът се осведоми за положението си и се предлага самостоятелен рехабилитационно-терапевтичен проект.

Целта е да реализираме усъвършенствания: симптоматично, функционално и структурно. И най-важното – да научим пациента, на каквато и възраст да е той, по какъв начин да се грижи за гръбнака си, с цел да e по-малко подвластен от лекари в бъдеще. Методиката ни има три съществени съставния елемент, които работят синергично, с цел да се реализиран дълготрайни резултати без потреблението на лекарства или оперативно лекуване на пациента - процедури по флексибилност и хидратация, процедури с хиропрактична операция и процедури за стабилизация и нервно-мускулно преобучение. Имаме и система за самостоятелна домашна рехабилитация, която се съчетава в клиничната такава.

Как да беседваме съответно с децата си за казуса и лекуването на гръбначните изкривявания и по какъв начин да се грижим за профилактиката?
- Насърчавайте децата да понижат времето за седене до 30 минути. Карайте ги да се движат и разтягат. Научете ги на ергономична поза при потреблението на телефон, компютри и позиция на бюро, а не в легнало състояние, когато си учат уроците. Помогнете им да намерят и развият действия, които харесват и които да ги поддържат физически дейни. Опитайте доста типове отборни и самостоятелни спортове или действия, до момента в който не намерят някои, на които в действителност се любуват. Водете се по образеца и станете физически дейни като семейство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР