12 награди за предприятия, постигнали забележителни резултати в областта на

...
12 награди за предприятия, постигнали забележителни резултати в областта на
Коментари Харесай

Еврокомисията ще отличи 12 предприятия, създаващи безопасни продукти


 Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете. Снимка: Велко Ангелов, Капитал

12 награди за предприятия, постигнали забележителни резултати в региона на сигурността на продуктите, ще даде Европейската комисия. В състезанието могат да аплайват и дребни, и огромни компании в две обособени категории - „ продажби по интернет “ и „ артикули за грижа за децата “. Победителите ще получат своите награди през септември тази година от Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на потребителите. Заявления за кандидатстване се одобряват до 7 април 2019 година

„ Всички консуматори чакат и заслужават безвредни артикули. С тази нова премия ще бъде отдадено самопризнание на сдруженията, които слагат сигурността на продуктите в основата на своята активност и които не се придържат единствено към условията на Европейски Съюз. Тя е за тези, които реализират нововъведения и вложения, с цел да подобрят сигурността на своите артикули и услуги, и по този метод покачват стандартите за отбрана на потребителите в цяла Европа “, споделят претекстовете за основаването на новата премия от Еврокомисията.

„ Искаме да насърчим повече сдружения да възприемат сигурността на продуктите като приоритет и да защитим нашите деца, фамилии и другари. Все още има прекалено много рискови артикули, които се изземват или предизвикват вреди. Наградата за сигурност на продуктите е опция за отличаване на сдруженията, които вършат освен това за сигурността на своите консуматори “, съобщи Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете.
В категорията „ Продажби по интернет “ могат да аплайват сдружения, които правят продажби по интернет и които отделят изключително внимание на сигурността на предлаганите от тях артикули. „ Търсим най-хубави практики и процеси, да вземем за пример при изземване на рискови артикули или при разкриване на такива артикули, преди те да бъдат пуснати за продажба “, изясняват уредниците. Във втората категория „ Продукти за грижа за децата “ могат да аплайват сдружения, за които сигурността на децата е най-важният приоритет. „ Това може да бъде илюстрирано да вземем за пример с метода, по който те проектират бебешката кошара, с креативния метод, по който те оповестяват рисковете на своите клиенти, с изключителното качество на техните следпродажбени услуги или с методите, по които те интегрират сигурността на продукта в неговата верига на доставка и витален цикъл “, допълват от Еврокомисията.
В състезанието ще бъдат раздадени 12 награди: по 6 във всяка от двете категории, като Вера Йоурова ще връчи златно, сребърно и бронзово отличие на 3 дребни и междинни компании и над 3 по-големи сдружения.

Кандидатстващите сдружения би трябвало да са открити в една от 31-те страни от Европейското икономическо пространство (28-те страни — членки на Европейски Съюз плюс Исландия, Норвегия и Лихтенщайн). „ Спечелването на премия ще обезпечи на сдруженията необятно самопризнание, възстановяване на тяхната известност и опция да се утвърдят като водач в региона на сигурността на продуктите в границите на своя бранш.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР