12 Мястото разполага с общо пет различни зони – кафене,

...
12 Мястото разполага с общо пет различни зони – кафене,
Коментари Харесай

Най-голямото споделено работно пространство в България Puzl CowOrKing се разраства

12
Мястото разполага с общо пет разнообразни зони – кафене, бар, панорамна тераса, тиха работна зона и две конферентни зали за срещи

© Puzl CowOrKing 12 © Puzl CowOrKing Четири години след откриването на най-голямото споделеното работно пространство в страната и района Puzl CowOrKing екипът отвори шестото поред уголемение. На повърхност над 800 кв.м покривно пространство на бизнес център " Витоша " към този момент се обитава Puzl CoCafé. Мястото с изключение на за споделен офис ще може да се употребява и за работни срещи, както и за осъществяване на разнообразни видове събития. От екипа не показват точния размер на инвестицията.

Офис - кафене

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Puzl CoCafé следва индустриалната идея на останалите елементи в споделеното работно пространство, ориентирано към IT експерти и компании. Мястото разполага с общо пет разнообразни зони – кафене, бар, панорамна тераса, тиха работна зона и две конферентни зали за срещи. " Повечето кафенета не са пригодени за работа и взехме решение да създадем пространство, което да съчетава комфорта на кафетерия с функционалността на коуъркинга ", споделя пред медиите Тибо Тетинжер, създател на пространството.

Капацитетът на кафенето и прилежащото към него работно пространство е общо 80 души, които могат да се възползват от два типа абонамент – целодневен и полудневен, надлежно на цена от 20 лева и 15 лева Дневният достъп обезпечава опция за работа от всички зони на Puzl CoCafé, а работното време е от 8:00 ч. до 22:00 ч. От екипа на споделеното работно пространство показват, че Puzl CoCafé е уместно за цифрови номади, фрийлансъри и членове на софтуерната общественост.

" Освен дневните достъпи ще предложим и месечен абонамент за постоянните ни гости. Месечният абонамент ще може да се възобновява непрекъснато ", разяснява пред " Капитал " Петя Липева, основен навигатор в Puzl CowOrKing. Прилежащите зали за срещи се отдават настрана чартърен и могат да се употребяват също за провеждането на конференции или уъркшопове. " Цената на залите за срещи варира от броя часове, за които се резервира, като един час е 45 лева, а в случай че се закупи пакет от 10 часа за месец, цената е 30 лева на час ", прецизира още Липева.

Постоянно разгръщане

Най-големият споделен офис в страната и района към този момент се обитава в две здания в бизнес център " Витоша ". След откриването на Puzl CoCafé общият му размер доближава 7 хиляди кв.м, които побират над 650 души.

Основателите на Puzl CowOrKing Тибо Тетинджер и Антон Стратиев отварят първото пространство, наречено The Space, през 2015 година, което се простира на повърхност 800 кв.м. След малко повече от половин година идва ред на мястото The Factory, с което споделеното работно пространство се удвоява. През април 2017 година екипът на Puzl CowOrKing отваря третия и до тогава максимален офис - 1000 кв.м, наименуван The Extesion. Най-голямата агресия се случва тъкмо година по-късно, когато екипът показва мястото The View, поради 360-градусовата панорама, което е с потенциал 150 души и 2500 кв.м повърхност. Преди да открие публично Puzl CoCafé, екипът прави уголемение на The Space, където краткотрайно се обитава един от екипите на Uber Engineering BG.

Основателите неведнъж са заявявали, че демонстрират интерес към разрастването на Puzl CowOrKing и на непознати пазари, като по думите на Петя Липева все още екипът работи по няколко местоположения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР