12-метровата елха, която беше засадена миналата година на специалната сцена

...
12-метровата елха, която беше засадена миналата година на специалната сцена
Коментари Харесай

Коледната елха в Стара Загора грейва на 5 декември

12-метровата елха, която беше засадена предходната година на специфичната сцена на актуализирания площад в Стара Загора, ще грейне, обсипана в коледни светлини на 5 декември , оповестяват от пресцентъра на община Стара Загора. 
В 17:30 часа на площада ще дойде Дядо Коледа за наслада на дребни и огромни и ще възпламени светлините на елхата с магическия си скиптър. За положителното въодушевление на площада е готова и специфична музикална стратегия. По думите на заместник-кмета Иванка Сотирова този година общината и компанията, която се грижи за осветлението в града, готвят специфична изненада за коледните светлини
Заедно с коледното дърво в светлини ще заискри и всяка коледна декорация в Стара Загора, както прикани кметът Живко Тодоров. 
Вече се готви и  програма с доста прояви за посрещане на коледните празници . Специално място в нея се отделя на децата на Стара Загора, а всички културни институти в града ще се включат интензивно в коледно-новогодишните събития. Празничните базари тази година стартират от 1 декември и ще продължат до 7 януари.
Освен в центъра места за базари са планувани и в кварталите. 13 дървени къщички по 6 квадратни метра ще има в централната градска част. На територията на Административно бюро (АБ) „ Изток “ за базарите са избрани тротоарните площи пред магазин „ Боруй ”, пред читалище „ Св. Климент Охридски ”, пред някогашния магазин „ Битова химия ” и на кръстовището на ул. „ Августа Траяна ” и бул. „ Патриарх Евтимий ” (пред Младежкия дом). В западната част на града базари ще има южно от бул. „ Цар Симеон Велики " 39, северно от бул. “Цар Симеон Велики " 2 и в кв. „ Три чучура “-център, северозападно от подлеза. В кв. „ Зора “ коледно-новогодишният базар ще бъде на централния площад на квартала. Отредените площи в кв. „ Железник “ са до автобусна спирка 1 на ул. „ Загорка “, до кафене „ Съни “ на ул. „ Младост “ и до блок 37 на ул. „ Ген. Иван Пашинов “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР