12 мерки за подпомагане на бизнеса по време на пандемията

...
12 мерки за подпомагане на бизнеса по време на пандемията
Коментари Харесай

Чужди фирми у нас искат замразяване на плащането на данъци и осигуровки до септември

12 ограничения за подкрепяне на бизнеса по време на пандемията породена от ковид, оферират от 11-те най-големи двустранни търговски камари от у нас, оповестява Българска национална телевизия.

Ето ги и настояванията:

Създаване на Консултативен съвет с присъединяване на Правителството и двустранните търговски и индустриални камари.
Механизми, отнасящи се до всички компании, за компенсиране и заледяване на дължими данъчни отговорности и осигурителни вноски до края на месец септември. Предоставяне на опция за безлихвено разсрочено заплащане на дължимите суми с интервал за погашение до 6 месеца.
Замразяване на главниците и лихвите по заеми, финансирания и лизинг (с изключение на транспортни средства, които не са непосредствено свързани с производството и фирмените услуги), до края на месец септември, без да се начисляват спомагателни лихви за посочения интервал.
Бързи и улеснени процедури за дълготрайни заеми със период до 30 години, които да подсигуряват ликвидността на МСП, и които да понижат междуфирмената задлъжнялост.
Облекчаване на процедурите за достъп до Фонд безработица при краткотрайно спиране на работа за компаниите от всички браншове, в това число и самоосигуряващи се лица, като се покриват 60% от осигурителния приход за интервал най-много от 6 месеца, като след втория месец отпада задължението на работодателя да изплаща 40% от осигурителния приход. Изплатената сума не може да е по-малка от минималната работна заплата за страната. Да се плануват задоволително средства за всички наранени компании.
Улесняване, когато и където е допустимо, на изпращането и приемането на документи в / от другите държавни и административни институции по електронен път, за понижаване на напредването и скупчването на хора; систематизирано: ограничения за облекчение на бюрокрацията посредством издаване и подаване на документи по електронен път;
За периода на изключителното състояние да се удължи автоматизирано срокът на годност на годишния механически обзор на всички транспортни средства, както и на валидността на интернационалните шофьорски книжки, чиито периоди изтичат по време на изключителното състояние.
Средства от европейските фондове, планувани за развиване на бизнеса в границите на стратегии ОПИК, ОПРЧР, ПРСР, включително посредством метода ВОМР, надлежно средства по към този момент планувани и оповестени схеми и предложения за планови оферти, да не се пренасочват за други цели, като се удължат периодите за показване на плановете за към този момент излезлите ограничения.
Финансова помощ за обезпечаване на разчистване, дезинфекциране и сигурност на работното място като се поемат 50% от разноските, направени от началото на март месец.
Предвиждане на спомагателни финансови средства и ограничения за подсилване на здравната система в страната и другите държавни структури, директно включени в битката с вируса и съблюдаването на ограниченията, гласувани от държавното управление. Начисленото Данък добавена стойност на закупена и дарена инсталация и/или здравно съоръжение в поддръжка за битката с ковид у нас да се насочва към Министерство на здравеопазването, с цел да се усилят средствата, нужни за продължаващата борба със болестта.
Задължаване на държавни и общински предприятия, притежатели на офис и бизнес здания и пространства, да дават гратисен интервал и рекомендация към частните субекти да предоговорят изискванията на договорите за наем при поискване от наемателя.
В бранш туризъм да се удължи до 30-ти юни 2020 година замразяването на внасянето на осигурителни вноски и налози за туристически организации, тур оператори и всички компании, които одобряват или обслужват туристи. Да се дефинират политиката и механизма на издаване на ваучери в бранш „ Туризъм “.
Писмото с предложенията е изпратено до Министерския съвет. Под него са се подписали следните камари:

Advantage Austria
Американската комерсиална камара в България
Белгия-България-Люксембург бизнес-клуб
Британо-българската бизнес асоциация
Българо-румънската търговско-промишлена палата
Българо-черногорската търговско-промишлена палата
Италианската комерсиална камара в България
Конфиндустрия България, Сдружение на италианското предприемачество в България
Унгарско-българската стопанска камара
Френско-българската комерсиална и индустриална камара
Шведската комерсиална камара в България

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР