12 културни събития са включени тази година в Есенния салон

...
12 културни събития са включени тази година в Есенния салон
Коментари Харесай

Есенният салон на изкуствата събира 12 културни събития

12 културни събития са включени тази година в Есенния салон на изкуствата, който се организира обичайно в артзалите на Градската художествена изложба " Борис Георгиев ", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище „ Просвета 1972 “. Организатор е дирекция „ Култура и духовно развиване “ към Община Варна. Началото ще бъде обещано на 1-ви ноември от 19ч. в зала „ Европа “ на ФКЦ, с " Дни на аржентинското кино ", които не престават до 4-ти ноември.

На 8-ми ноември от 18.00 ч. концертното студио на Радио Варна е очакван клавирен концерт „ Забравени шедьоври “ – произведения за пиано на четири ръце, в осъществяване на проф. Албена Димова и Надежда Кузманова - лекар по музикознание и музикално изкуство. Те ще изпълнят творби от Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Клод Дебюси, Венсан Д’Енди и Франк Пуленк.

На 9-ти ноември от 17.00 ч. в артсалона на Радио Варна почетният дипломат на Република Чехия във Варна Зденка Боевова ще открие фотоизложбата „ 21 август 1968: Краят на Пражката пролет “, която ще може да бъде посетена през идващите 10 дни.

На 10-ти ноември от 17.00 ч. в концертното студио на Радио Варна ще се организира концертът на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви.

На 11-ти ноември от 11,30 ч. в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “ варненци ще имат опцията да се насладят на концерт на камерния отбор „ Анима “ и на хоровата групировка „ Арс музика “.

На 13-ти ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се организира варненската премиера на книгата „ Камино: Пътят на завръщането “ от Тихомир Иванов.

На 17-ти ноември от 11.00 ч. в концертното студио на Радио Варна пианистът Марио Ангелов ще свири произведения от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен.

На 20-ти ноември от 18.00 ч. в Градската художествена изложба ще се организира концертът „ Танц на възприятията “, с присъединяване на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален посетител ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 22-ри ноември от 18.00 ч. в артсалона на Радио Варна ще се състои премиера на книгата „ Сполуката “ на Мария Вачева.

На 24-ти ноември от 11.00 ч. концерт за глас, флейта и орган със солисти: Мария Славова – орган, Галина Великова – пеене, Росица Бояджиева – флейта, ще се организира и в католическата черква „ Непорочно зачатие на Дева Мария “.

На 26-ти ноември от 18.00 ч. в читалище „ Просвета 1927 “ ще бъде открита галерия на направени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители.

На 7-ми декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР