12-кратният шампион в Париж и носител на 19 титли от

...
12-кратният шампион в Париж и носител на 19 титли от
Коментари Харесай

13-и финал на “Ролан Гарос” за неповторимия Рафа Надал


12-кратният първенец в Париж и притежател на 19 трофеи от “Големия шлем” Рафаел Надал се класира за 13-и път на финала на “Ролан Гарос” след чиста победа 6:3, 6:3, 7:6(0) за 3 часа и 12 минути. Рафа към този момент чака спечелилия от другия петъчен конфликт сред Новак Джокович и Пабло Кареньо Буста, а другояче за Шварцман остава положителното усещане от достигнатия дебютен полуфинал в “Шлема”.

Lucky No.13 awaits… notches a straight sets win over Diego Schwartzman 6-3 6-3 7-6(0) to reach his fourth straight, and 13th overall final.
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Надал продължава без изгубен сет в Париж, както се е случвало в 10 от предходните му 12 триумфа. Той е спечелил 39 от 42-та сета в предпоследната фаза на шампионата, като само Роджър Федерер и Новак Джокович (два) са му взимали сет. Матадора към този момент изпревари и Федерер по финали в един-единствен “Шлем”, като швейцарецът има 12 финала на “Уимбълдън”.

Първият гейм продължи цели 14 минути, като Надал отрази на мрежата две благоприятни условия за пробив, след което на собствен ред завоюва подаването на противника си още от първия брейк-бол. Форхендите с пай диагонал на Шварцман обаче създаваха проблеми на Матадора и мигновено се стигна до рибрейк, само че компликациите на сервиращите не стопираха дотук.

Four finals in a row and 13 total in Paris. Rafael Nadal is a cheat code.

Read more
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Фамозен форхенд-уинър по правата обезпечи на Краля на клея двоен късмет за пробив и с ново излизане на мрежата (плюс два смача) той бе осъществен - 3:1. Оттам нататък към този момент Надал нямаше доста затруднения в затварянето на първия сет за 66 минути.

Вторият сет се разви много по-различно, тъй като Матадора взе пробив задатък още за 2:1 и този път не разреши да се стигне до рибрейк. Самите геймове също продължаваха по-малко минути и без да се стига до многочислени дюсове. Надал сполучливо се справяше да обръща разиграванията в своя изгода с камшичния си форхенд и по този начин обезсърчаваше другояче доста преносимия си конкурент. Още с първия си сетбол на посрещане великият испанец се оправи със спечелването на частта.

Kъм този миг Надал бе забил 24 уинъра и бе спечелил цели 13 от 15-те си излизания на мрежата.
Изненадващо или не, Шварцман не разреши да попадне в типичния за съвсем всички съперници на Надал срив след равностойни, само че изгубени първи два сета. Надал построи пробив задатък за 4:2, само че позволи брейк и сетът влезе в тайбрек, като късите диагонали от бекхенд на аржентинеца му носиха огромна успеваемост. В 'дългия гейм' обаче Надал бе безмилостен и не загуби нито една точка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР