12 Компанията произвежда метални каси и палети, а клиентите са

...
12 Компанията произвежда метални каси и палети, а клиентите са
Коментари Харесай

Турската Beydemir строи завод за метални палети в Шумен

12
Компанията създава железни каси и палети, а клиентите са главно от автомобилната промишленост

© Beydemir 12
България е на пътя сред Турция и Европа, а също така капиталовите разноски са доста рационални, сподели притежателят на Beydemir Мелих Бейдемир

© Beydemir Още по тематиката
Как се прави промишлен парк: урокът Шумен

Успешното партньорство сред частен бизнес и община през последните години притегля от ден на ден нови производства
10 юни 2018
Индустриалните зони притеглят от ден на ден вложители

Добра инфраструктура, непосредственост до огромен град, подпомагане от общината и деен частен сътрудник вършат парковете сполучливи
7 юни 2017 Турската Beydemir Sac Profil е следващият нов вложител в " Индустриална зона Шумен ". Компанията е купила имот и приготвя построяването на цех за железни палети и каси за автомобилната промишленост в Европа. Инвестицията ще бъде сред 1 и 2 млн. евро, а предприятието се чака да проработи следващата година. Предвижда се в него да работят сред 20 и 50 души.

Продукти

През февруари компанията е записала локално сдружение - " Бейдемир металуъркс ", с 97.8 хиляди лева капитал. То е с предмет на активност произвеждане на каси за превоз и депозиране, транспортни палети, лавици за депозиране, както и разнообразни железни елементи за автомобилната индустрия. " Ще произвеждаме стоманени артикули най-вече за автомобилната промишленост ", сподели притежателят на Beydemir и шеф на българското сдружение Мелих Бейдемир за " Капитал ". Предвижда се във фабриката годишно да се вършат 12 хиляди железни кутии и 2 хиляди палети.

Фабриката

По думите на Бейдемир компанията е купила имот от 8000 кв. м, само че информация в имотния указател демонстрира, че към този момент е завършила договорката за към половината от земята (3.6 дка) за сумата от 184.6 хиляди лева Самата фабриката ще бъде с 4000 кв. м покрита повърхност.

" Първо желаеме да стартираме произвеждане на палети за Европа, защото имаме лиценз от EPAL (европейската палетна асоциация). В момента произвеждаме такива артикули в Турция. Целта ни е автомобилната промишленост в Европа ", сподели той.

Изборът България

" Разглеждахме доста места в Европа за тази инвестиция ", уточни Бейдемир. По думите му компанията е избрала България за плана си, защото страната е на пътя от Турция към Европа, а капиталовите разноски са доста рационални. " Освен това България и Турция са доста близки ", добави той. От компанията показаха също, че новият план ще разреши на Beydemir да дава по-добра логистична услуга и по-добри цени на клиентите си.

Инвеститорът

В Шумен ще се намира второто дружество на турската Beydemir. Тя е основана през 1985 година, като в началото създава пясъкоструйни машини, а през 1997 година се преориентира към железни произведения. Заводът й се намира край Измир и е с обща повърхност 8500 кв. м. Капацитетът му за произвеждане е 20 хиляди кутии и 5 хиляди палети годишно. Компанията изнася продукцията си в Германия, Холандия, Франция, Чехия и Китай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР