12 жители на област Враца са пипнали вируси през изминалата

...
12 жители на област Враца са пипнали вируси през изминалата
Коментари Харесай

Вижте какви болести мъчат врачани в разгара на лятото

12 поданици на област Враца са пипнали вируси през миналата седмица, оповестиха от районната здравна ревизия.
В разгара на лятото нови 9 врачани са се заразили с варицела, а двама са лепнали ентероколит, разясняват здравните управляващи. За интервала има и един регистриран случай на скарлатина.
Справка демонстрира, че броят на заболелите от варицела в региона от началото на годината нараства с всяка минала седмица, само че пикът на разпространяване на заразното заболяване към този момент е минал.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, нормално предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите постоянно придвижват болестта на своите връстници в учебни заведения и детски градини, преди заболяването да бъде разпозната. Симптомите нормално отминават по натурален път след към две седмици.
Скарлатината също визира най-много дребните деца. Заболяването е разследване от бактериална зараза, а след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести. То се предава по въздушно-капков път от болен на здрав при кашляне, кихане, при диалог или посредством предмети. Заболяването се характеризира с ненадейно бурно начало, като първите признаци нормално са кашлица, висока температура, болки в гърлото, повръщане, болки по тялото, главоболие и тахикардия.
Заболелите от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 6.
За интервала здравните инспектори са направили 27 инспекции по настоящ надзор, като няма установени нарушавания. Инспектирани са 7 аптеки и една оптика, като и там всичко е било изрядно. При инспекциите на лечебните заведения за болнична помощ е обещано наставление за предприемане на противоепидемични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР