12 или 16 отбора да играят през новия сезон във

...
12 или 16 отбора да играят през новия сезон във
Коментари Харесай

12 или 16 отбора в Суперлигата

12 или 16 тима да играят през новия сезон във волейболната Суперлигата.Това ще бъде една от главните тематики, които ще разисква управлението на НВЛ на плануваното за през днешния ден съвещание. Шефовете на клубовете ще провеждат среща по обед, с цел да бистрят бъдещето на елите и Висшата лига. Една от концепциите е да няма смяна в броя на клубовете, които ще играят в първия ешелон.
При това състояние Суперлигата ще се резервира с 12 отбора, като Славия най-вероятно ще изпадне във Висшата лига.
 Левски - Арда Кърджали @@@

Не е ясно обаче по какъв начин тъкмо ще стане влизането от второто равнище, както и какво ще е бъдещето на Арда, които заеха 11-а позиция и би трябвало да играят бараж. Възможно е са се провежда минитурнир преди началото на новия сезон, в който да се включат няколко от клубовете от Висшата лига и кърджалийци, като първите два състава да заемат място в елита, а останалите да играят във второто равнище.

Другата концепция е обвързвана с фрапантно нарастване на клубовете в Суперлигата, като те доближат до 16. Това ще значи опазване на всички налични тимове от елита и включване на четирите претендента от Висшата лига. При сходен процес обаче се вид с делене на шампионата на Първа и Втора осмица. Тази алтернатива не среща огромна поддръжка с, поради че има сериозна заплаха да се организират безсмислени дуели, особени във втората половина, които могат елементарно да бъдат манипулирани и да станат обект на огромния камшик в международния спорт - “черно тото”.
 Левски - Монтана @@@

Освен форматът на шампионата управлението на клубовете ще разисква вероятно и кандидатурите за началник на Лигата. Много евентуално е през днешния ден да бъде посочен подобен, който да наследи Мина Николова. Фаворитката на Данчо Лазаров в последните години се раздели с поста, откакто Инженера падна от власт. Така позицията остана вакантна. Очакванията са клубовете да си избират ръководител, който в следствие да бъде утвърден от УС на федерацията най-късно до края на месеца.

Хари Латифян, “Тема Спорт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР