12-годишно момиче, загубило майка си в тежка катастрофа, ще получи

...
12-годишно момиче, загубило майка си в тежка катастрофа, ще получи
Коментари Харесай

Дъщеря на загинала в катастрофа осъди застрахователи

12-годишно момиче, изгубило майка си в тежка злополука, ще получи обезщетение в размер на 127 960 лв., реши Окръжният съд в Смолян. Застрахователят е наказан да изплати неимуществени вреди за претърпени болки и премеждия от годната лавица за " Гражданска отговорност ". 

Катастрофата станала на 21 ноември 2014 година по пътя Неделино - Златоград. Лек автомобил " Пежо " 106, ръководен от 33-годишната Снежана Карафеизова, излязъл вдясно отвън лентата за придвижване, навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в товарен автомобил " Мерцедес ", ръководен от 35-годишен мъж от Хасково.

Ранени са пътуващите с нея четири деца, на възраст сред 6 и 11 години. Жената ги возела от Неделино към прилежащия Златоград на подготовка по плуване. Дъщерята на Снежана - Ивайла, която тогава била на 8 годинки, потърпевша най-тежко в злополуката.

Била с заплаха за живота. След дълготрайно лекуване и интервенции в Клиниката по неврохирургия в университетската болница в Пловдив тя била избавена. Детето претърпяло доста тежко загубата на майка си. Затова се преместило да живее при баба си в Англия, с цел да на се травмира непрекъснато.

Съдът присъжда 97 000 лв. обезщетение поради строшаване на черепа, кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка, травма на мозъка, разкъсно-контузна рана над цялото слепоочие, съчетани с голям белег над слепоочието.

Освен това поради строшаване на лява подбедрица и настъпили вреди компанията ще би трябвало да изплати още 15 000 лв., както и още толкоз за неимуществени вреди от душевен премеждия, излиза наяве още от решението на магистратите. Още 960 лева за медицински консумативи и разноски, както и лихвата по начисленото обезщетение, която възлиза на 9419 лв.. 

По-късно формираното против Снежана Карафеизова наказателно произвеждане е завършило с разпореждане за преустановяване.

Искът на момичето, който е насочен посредством татко, е бил за 150 хиляди лева Застрахователната компания направила категорично самопризнание на претенциите за неимуществени вреди до сумата от 50 хиляди, само че потърпевшата не се съгласила с нея и съдът  присъжда общо 127 хиляди лева

Решението  подлежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР