12-годишният Александър от Перник, който беше открит след 9-дневно издирване,

...
12-годишният Александър от Перник, който беше открит след 9-дневно издирване,
Коментари Харесай

Сашко излиза от реанимацията, но остава под лекарско наблюдение

12-годишният Александър от Перник, който беше открит след 9-дневно търсене, се намира в доста положително общо положение. Лекарите към този момент са подготвени да го преведат от реанимацията в естествена болнична стая. Детето въпреки всичко ще остане под здравно наблюдаване, като към този момент не е ясно какъв брой дълго ще продължи престоят му в „ Пирогов “, сподели шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров.

„ Сагата с детето завърши сполучливо. Направи се оценка на здравословното му положение. Детето е в доста положително общо положение. Няма пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота или здравето му. Възстановява се съответно, съгласно главното му положение. С него ще работят психолози “, сподели още той, представен от Българска национална телевизия.

Директорът разяснява пред публицистите, че лекарите няма да бързат с изписването на детето. На въпроса дали бащата на детето е дружно с него в болничното заведение, доктор Димитров отговори, че те „ поддържат връзка “.

Няма данни за издирван откуп

От прокуратурата в Перник оповестяват, че няма данни за издирван откуп за детето - версия за похищение се появи, откакто Сашко беше открит единствено ден след оповестяването на парична премия от 100 000 лева

Проверяват се всички версии за аргументите за изгубването му в планината.

Албена Стоилова, представител на локалната прокуратура, оповестява, че се изчаква правенето на психиатрична експертиза на 12-годишното момче, от която ще стане ясно дали то може да даде сведения.

Майката на Александър към момента е в чужбина, само че е декларирала планове да се върне в България. Ако това не се случи - тя въпреки всичко ще бъде разпитана от способен орган в страната, в която се намира, стана ясно от думите на Албена Стоилова, прокурор и представител на Окръжна прокуратура – Перник пред Нова нюз.

Бащата на Сашко си върнал вярата в човечността

„ Върнах си вярата в положителното, в човечността, в съпричастността. В Перник бяхме като един за това дете. Той беше наследник на всеки един от вас “, разгласи пред bTV бащата на 12-годишното момче с аутизъм Александър Цветков.

Той разгласи, че се прекланя пред хората, разкрили детето и още веднъж им благодари, като даде обещание дружно с детето да посетят техния клуб по делтапланеризъм.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР