12-годишната пловдивска художничка Венета Павлова се включи в благотворителната кампания

...
12-годишната пловдивска художничка Венета Павлова се включи в благотворителната кампания
Коментари Харесай

12-годишна художничка дари творба за каузата „Деца помагат за деца на загинали служители от МВР в Пловдивска област“

12-годишната пловдивска художничка Венета Павлова се включи в благотворителната акция идеята „ Деца оказват помощ за деца на починали чиновници от Министерство на вътрешните работи в Пловдивска област “, която среща поддръжката както на Областната дирекция на полицията в града под тепетата, по този начин и на Община Пловдив.

Малкият гений с огромно сърце даде своята картина „ Слънчево хоро ” за благотворителна. Със своето безплатно подаяние Вени внася своята милостиня в интерес на акцията. По време на благотворителната вечер нейната творба ще бъде разиграна на търг. Първоначалната цена на скъпата картина е 150 лв. със стъпка наддаване 20 лв.. Малката девойка е единствено на 12 години, само че към този момент може да се похвали със независимата си галерия през месец май тази година в испанския град Малага, където бе по покана на първото българско учебно заведение „ Родина ”. Първата си премия печели още на 5-годишна възраст в конкурс на Община Пловдив с „ Веселото петле ”.

Картини за търга, който ще се организира в четвъртък вечер от 19.30 часа в хотел „ Марица ”, дават и известни пловдивски художници като Атанас Хранов, Никола Певичаров и Станимир Видев. Набраните средства ще бъдат обществено оповестени и разпределени в наличието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на починали чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи в града.

Именити спортисти, създали страната ни известна по света с достиженията си и предиздвикали ни да се усещаме горди, че сме българи, също са поканени на събитието на 14 декември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР