12 години затвор поиска прокуратурата за Станислав Пислар, предаде репортер

...
12 години затвор поиска прокуратурата за Станислав Пислар, предаде репортер
Коментари Харесай

9 години затвор за шофьора, убил бременната Северина и приятеля й край Пловдив!

12 години затвор изиска прокуратурата за Станислав Пислар, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Според обвиняването, в случай че Пислар е отреагирал на поставената маркировка за ремонтни действия на автомагистралата, то той е имал техническата опция да избегне или спре и да не се стигне до злополуката, при която е " заличено цяло семейство ". Защото Северина е била бременна в 21 гестационна седмица, плодът е бил жив, само че е умрял след ПТП-то. Макар и недоносено, то е можело да оцелее. Освен това прокуратурата уточни, че съгласно българския закон е неразрешено да се кара кола след приложимост на наркотични субстанции, без значение дали лидерът е повлиян от тях.

Ако такова нещо се потвърди, то би било утежняващо виновността събитие. В случая използването е потвърдена, въпреки през днешния ден да стана ясно, че не е било интензивно веществото у Пислар. Частният обвинител по делото изиска даже 20 години затвор. Преди пледоарията на обвиняването самият украинец даде пояснение. Той се призна за отговорен, само че помоли да бъде съден за това, за което е отговорен, а не за това, в което го упрекват, а точно, че е наркоман. По думите му е отговорен, че не е съумял да овладее камиона си, за което виновност имат и служащите на пътя, които в деня на катастрофата са работели на автомагистралата.

По думите му е имало единствено една табела, която указвала затруднение. Имало доста малко разстояние от табелата до трудността и не могъл да реагира. " Опитах да се престроя в лява лента, с цел да запазя служащите. Ударих се в мантинелата и след това не можах да удържа камиона. Стана по този начин, тъй като от удара в мантинелата се разруши предно ляво колело на камиона ", изясни Пислар, и последвал удара с потърпевшите.

" Моля за заслужено наказване. Вярвам във вашата обективност ", съобщи още обвиненият. Съдебното съвещание продължава с защита на отбраната, която стартира с думите, че Пислар признава нарушаването на разпоредбите за придвижване и моли да бъде съден за това. В последна сметка присъдата за украинеца е 9 години затвор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР