12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор,

...
12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор,
Коментари Харесай

Дадоха 12 години затвор за шофьор, убил трима в зверски удар край Лясковец

12 години затвор даде Великотърновският областен съд на пийнал водач, умъртвил с гневна скорост трима мъже в злополука преди две години и половина. Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица бе задържан още в правосъдната зала, защото има заплаха да се укрие. Той към този момент го е правил при започване на следствието, когато изчезна в Холандия. После се появи за делото с юрист Марин Марковски, който го придружаваше и на последното съвещание.

Жестоката злополука стана в нощта на 25 против 26 ноември 2016 година на пътя сред Долна Оряховица и Лясковец. Тогава автомобилът на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов пропада в канавка на пътя сред Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ другари и на място идват 37-годишния Марио Начев, Николай Паралесов на 50 година и 55-годишния Данчо Каменаров. Четиримата се пробват да измъкнат закъсалата кола, когато в тъмнината ги връхлита " Форд Мондео ". Зад кормилото е 33-годишният Бисер Арсов, който дружно с другари се завръща от ваучър и отива да си допива в дискотека в Горна Оряховица. Фордът се е движел през нощта със 110,7 км/ч. Забива се в ладата, с която пристигнали помагачите. Четиримата другари в същото време са зад нея и ударът се оказва гибелен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки контузии, само че оцелява. Той умря по време на процеса, без да дочака правораздаване. Ранени са и пътуващи във форда.

Бисер Арсов се пробва да натопи собствен 19-годишен сателит, който избягал от произшествието, че той е бил на кормилото. Полицията обаче бързо открива, че това е неистина. Назначената по делото ДНК експертиза открива, че по скоростния лост, кормилото и контактния ключ кървавите следи са от Бисер. Арсов е притеглен като обвинен и изправен на подсъдимата пейка за непредумишлено ликвидиране на трима, породено след приложимост на алкохол - 1.28 промила и при шофиране с несъобразена скорост.Той към този момент е осъждан за шофиране пийнал.

Шофьорът се прочу с това, че откакто не бе задържан, напусна страната, само че след време се яви самичък в полицията в Горна Оряховица с топадвоката Марин Марковски.

След съвещанието стана ясно, че всички страни са недоволни от присъдата. Прокуратурата желае 14 година за водача палач, частните обвинители упорстват за 20 година затвор, а наказаният ще търси състрадание от Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР