12 години след трагедията няма виновни за смъртта на двете

...
12 години след трагедията няма виновни за смъртта на двете
Коментари Харесай

Родителите на момичетата, загинали под сградата на „Алабин”, ще обжалват оправдателните присъди

12 години след нещастието няма отговорни за гибелта на двете млади дами, затрупани от рухнала постройка на улица "Алабин " в София. Роднините на младите дами ще апелират решението пред Апелативния съд.

Трагичният случай е от есента на 2006 година След 10-годишно следствие, и четиримата подсъдими са оневинени.

„ Не може да има две умряли лица, една срутила се постройка и да няма отговорни лица. Тази постройка не е паднала от самосебе си”, съобщи юрист Емил Милев, съобщи БТВ. Това мнение споделя отбраната на подсъдимите. „ Има съгласно нас отговорни, които би трябвало да се търсят в държавната администрация, общинската, която в течение на доста години не е полагала никакви грижи за този имот”, сподели Константин Симеонов, юрист на обвинените по делото.През годините специалисти обаче откриха, че въпреки всичко е имало ремонтни действия.

„ Тръгнал е да се прави ремонт активност без позволение, тръгнало е да се събарят стени”, разяснява юрист Емил Милев. „ Ремонтните действия не са засягали градивни детайли на постройката и не биха довели до нейното срутване”, счита юрист Константин Симеонов.

Обвинени за причиняване на гибел по несъобразителност са притежателят на сградата; инженерът, който управлява ремонта; шефът на компанията, ангажирана с ремонта, както и строителят. „ Първото усложнение по делото е обвързвано с неприцизното осъществения оглед, най-много. Много мъчно е да се откри дали има рязане на елементи”, изясни прокурорът по делото Момчил Момчев.

И двете страни ще апелират решението на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР