12 години след като сграда на улица Алабин в София

...
12 години след като сграда на улица Алабин в София
Коментари Харесай

Оправдаха обвиняемите за рухналата преди 12 години сграда на ул. Алабин

12 години откакто постройка на улица " Алабин " в София се срути и умъртви две млади дами, съдът оправда и четиримата обвинени по делото. Невинни са притежателят на постройката, инженерът, който е трябвало да управлява ремонта и притежателите на строителната бригада.

Освен главния обвинен - Георги Кирчев, който е притежател на постройката, за почтени бяха оповестени и инж. Петър Петров, който е направлявал ремонта на постройката, шефът на архитектурната компания Николай Симеонов, както и строителят Манчо Антонов. Не стана ясно с какви претекстове те са оповестени за почтени, защото съдът прочете единствено оправдателната присъда.
Момчил Момчев, прокурор по делото: Една част от доказателствата на досъдебното произвеждане бяха едни, на правосъдното произвеждане се трансформираха. Ако не единствен, той е един от дребното очевидци очедидци - Николай Александров, всички знаете, че на правосъдното разследване промени показанията си. Досъдебното произвеждане твърдеше, че персонално подсъдимият Георги Кирчев е нареждал да се режат колони от постройката, което е довело в резултат до събарянето й. А правосъдното разследване съобщи, че това не е правилно и това, което е споделил, няма нищо правилно.
Имате ли потребен ход пред вас?
Полезният ми ход е да стачкувам. Оттук насетне да предизвикам произвеждане пред апелативния съд и да забележим дали ще потвърдят присъдата на градския съд. Може пък и да е сбъркал градският съд. Ще забележим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР