12-етажна сграда ще изникне на мястото на любима на деца

...
12-етажна сграда ще изникне на мястото на любима на деца
Коментари Харесай

12-етажна сграда превзема междублоково пространство в “Кючук Париж“

12-етажна постройка ще изникне на мястото на обичана на деца и животни градинка в кв. Кючик Париж. Строежът на огромния жилищен комплекс изкара на митинг пловдивчани, обезпокоени от концепцията бетон да завладява и дребното останали зелени площи в града под тепетата.

Десетки поданици се събраха тази заран пред районното кметство, където схванаха, че зад огражденията, затворили градинката, ще се стои комплекс в два бранша и под земята паркинг.

Те дефинират като безумство капиталовото желание, което планува сред квадрат от към този момент четири съществуващи здания, да изникне в пъти по-висока нова сграда. Според тях тя ще скрие достъпът им до слънчева светлина и ще ги лиши от пресен въздух.

Макар мнението на близкоживеещите да е такова, позволение за градеж на постройка в карето има от 22 февруари 2022г.. С автограф на основния проектант на града се дава опция на шестима възложители и компанията „ Саут Резиденс 2 “ ООД, обвързвана с Асен Дурев, Николай Колев и Пламен Брънков, да леят бетон върху зеленото каре сред блоковете. Останалите възложители са Боян Божилов, Даниела Щерева, Веселин Маринов, Невена Живодарова и Анка Божилова.

Въпросните ще вдигнат две здания в бранш А и Б, като се планува под тях да бъде построен и паркинг. Това обаче съществено тревожи локалните, които настояват, че в региона има проблем с подпочвените води.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР