12 души са загинали в английското графство Есекс, а други

...
12 души са загинали в английското графство Есекс, а други
Коментари Харесай

12 души измряха в Англия от рядка инфекция

12 души са починали в британското графство Есекс, а други 20 са наранени от рядка бактериална зараза. Това оповестиха здравните служби на Острова, представени от „ Гардиън “.

Общ 32 случая на стрептококова зараза от инвазивна група А са били доказани в страната. Бактериите от група А са безвредни, когато се носят върху кожата, само че могат да са смъртоносни, когато навлязат в кръвта. Хората, чиято имунна система е отслабена от болест или напреднала възраст са изключително застрашени.

Заразените са възрастни хора, на които са били третирани рани в старешки домове или в личните им домове. Случаи на зараза има в цялостен Есекс.

Здравите хора могат да развият относително лека зараза като стрептококи в гърлото, която елементарно да отшуми, само че която могат да предадат на други хора посредством кашляне или кихане без даже да го осъзнават.

„ Рискът от заразяване със стрептококова зараза от инвазивна група А е доста невисок за множеството хора и лекуването с антибиотици е доста дейно, в случай че стартира рано “, изяснява Ейчъл Хърн от локалната комисия по опазване на здравето.

Стрептококите от група А стават евентуално смъртоносни, когато предизвикват сепсис, отровен потрес и некротизиращ фасциит.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР