12 досъдебни производства са образувани в цялата страна за купуване

...
12 досъдебни производства са образувани в цялата страна за купуване
Коментари Харесай

Без сериозни нарушения засега в изборния ден

12 досъдебни производства са формирани в цялата страна за пазаруване на гласове. Схемите за търговия с изборния избор са същите както от минали години, съобщи основният прокурорСотир Цацаров в Пловдив. Той добави, че няма задържани.
 
Електронният избор е прекратен в секции в градовете Видин, Кърджали, Дупница, Кюстендил и Своге. В две секции в 24-и изборен регион в София машинното гласоподаване също е спряно поради замяна на местата на техниката във въпросните секции. В Хасково пък се работи по премахване на проблем с една от машините.
 
По непотвърдена информация са направени опити и за операции, само че към 10.00 ч. в ЦИК нямаше публично постъпили сигнали за това.
 
От ЦИК уверяват, че макар проблемите, вотът на всички дали своят вот машинно ще бъде зачетен. В това число влизат и гласовете на хората, които са дали своят вот на някоя от машините, развалили се след това.
 
Към 10.00 ч. в ЦИК са постъпили общо 27 тъжби и сигнали, свързани както с машинното гласоподаване, по този начин и с нарушавания към организацията на вота и непозволена пропаганда.

 
От началото на изборния ден в РИК - Русе са постъпили четири тъжби за нарушавания, като следва комисията да се произнесе по тях. Две от тях са свързани с разлепени пропагандни материали на непозволени места. Подаден е и сигнал против кметски наместник на обитаемо място, който насочвал жители да гласоподават за избрана партия.
 
Председателят на Районната изборна комисия в Ловеч Валентина Недялкова заяви, че има тъжба за пазаруване на гласове в Троян, която е изпратена по подготвеност на районната прокуратура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР