12 досъдебни производства е завела прокуратурата към настоящия момент във

...
12 досъдебни производства е завела прокуратурата към настоящия момент във
Коментари Харесай

Цацаров: 12 досъдебни производства са образувани за купуване на гласове

12 досъдебни производства е завела прокуратурата към сегашния миг по отношение на европейските избори. Нарушенията обаче не са фрапантни, изясни основният прокурор Сотир Цацаров, който доскоро гласоподава със фамилията си в пловдивското главно учебно заведение " Д-р Петър Берон ". По думите му до 18 ч. нощес са били заведени 147 преписки и 13 досъдебни производства, от които едното е прекъснато и остават 12.

" За съпоставяне с предходните избори за Екологичен потенциал, сигналите са били над 500. Според Цацаров евровотът протича повече от обикновено. Във всеки град има дежурни прокурори, които са подготвени да реагират при възможни нарушавания. Схемите при нарушаванията са вариации на досегашните. Няма по-различни модификации ", уточни Цацаров.

" Гласувах за по-различна Европа, а не за бюрократична Европа. Гласувах за Европа на европейските столици и за нейните жители. За Европа, която е по-отговорна за личната си вътрешна сигурност и антитероризъм ", разясни Цацаров.

Относно възбраната медиите да разгласяват екзит-полове на своите обществени страници, основният прокурор сподели, че гледат на това като на законова наредба, само че счита, че публикуването на междинни данни в изборния ден не би повлияло кой знае какъв брой на хората, тъй като те сходно на него са определили за кого да дадат гласа си. Той разясни, че в обществените мрежи и в този момент могат да се видят прогнози във тип на кулинарни предписания, стратегии и т.н.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР