12 дни след погрома в столичния бар "Бесо", който беше

...
12 дни след погрома в столичния бар "Бесо", който беше
Коментари Харесай

Разследването за мутренската атака в "Бесо" в задънена улица

12 дни след погрома в столичния бар "Бесо ", който беше най-обсъжданата социална тематика в продължение на седмица, следствието е в задънена улица, написа TrafficNews.

От шестимата участници в мелето, в ареста са единствено Цвятко Цветков и Сергей Димитров, които сами се предадоха в полицията. Те могат да излязат на независимост още във вторник, когато Софийският градски съд би трябвало да реши дали да промени с по-лека мярката за неотклонение, наложена им от първата инстанция.

Димитров и Цветков към този момент настойчиво отхвърлят да спомагат за установяването на останалите мъже, трошили заведението, въпреки против тях да са повдигнати обвинявания.

От другите двама разпознати участници в екшъна Петър Паунов и Веско Стоянов, чиито портрети бяха публикувани от Столична дирекция на вътрешните работи още на 14 август, към момента няма никакви следи. Срещу оповестените за търсене двама мъже бяха повдигнати задочно обвинявания, само че към момента никой не е подавал информация за тях.

Още не е открита самоличността на последните двама от наказателната бригада, макар че охранителните камери на "Бесо " са снимали бруталните подиуми.

С нищо не помогнаха на следствието и разпитите на хората от личния състав на "Бесо ", които не съумяха да си спомнят нищо от въпросната вечер, нито пък разпознаха някого от нападателите.

Дори сервитьорът, обслужвал масата на развилнялата се компания, изясни, че не е видял добре нито един от въпросните клиенти.

Бившият кикбоксьор Красен Кръстев, който беше арестуван часове след случая като гарант на нападението в елитното столично заведение поради спора му със притежателя Емануил Лазаров беше разпитан и освободен.

Вече излезе нескрито общият строителен бизнес на двамата, който довел до спора сред тях поради неуредени сметки.

Според неофициалната версия, Лазаров, прочут с прякора Емо Негъра, дължал доста пари на някогашния началник на федерацията по кикбокс Кръстев. Тойзапочнал да се крие и да не си подвига телефона.

Това била повода и за наказателната акция, при която групата от 6 момчета споделила на личния състав, че шефът им "знае на кого да се обади, тъй като другояче погроми ще има всеки ден ".

Самият Лазаров обаче въобще не подаде сигнал в полицията след погрома в "Бесо ", само че популяризира запис от трошенето на маси и столове и разпарянето на тапицерии с нож в обществените мрежи. Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев изясни, че намесата на полицията е станала откакто са видяли фрагментите, макар че никой не ги е уведомил за случилото се.

Впоследствие Лазаров още веднъж е отказал да изясни пред полицията какви проблеми има с Кръстев, не е поискал и да дава показания против съдружника си.

Погромът в "Бесо " се случи на 12 август към 18 часа, когато заведението било цялостно с клиенти. Тогава изпотрошени бяха маси и дивани. В деня по-късно от полицията направиха изказване, в което увериха, че причинителите ще бъдат хванати до няколко дни, което обаче по този начин и не се случи. По информация на изданието търсените участници в мелето са се укривали и различен път и още веднъж не са били намирани.

Самото заведение пък работи още веднъж на цялостни обороти, откакто потърпевшите мебели бяха заменени. Според хора от личния състав шумно огласения екшън даже засилил интереса към "Бесо ", който към този момент минаваше за бар със залязваща популярност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР