12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов От средата

...
12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов От средата
Коментари Харесай

В джаза на софийските ремонти

12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов От средата на март най-малко до Гергьовден софиянци всеобщо си стояха по домовете, улиците бяха пусти, а трафикът - като през август, само че 2000 година С две думи - съвършени условия... за поправки.

Вместо да се засилва и да употребява момента обаче, Столичната община стартира да умува кой план да отсрочи за следващата година, с цел да спести някой лев. Промяна в настроенията настъпи едвам в първите дни на май, когато бе решено незабавно да се стартира плануваното за лятото преасфалтиране на бул. " България " в сектора от " Гоце Делчев " до " Тодор Каблешков ". Още преди края на реконструкцията на едното платно хората към този момент започнаха да щъкат и тапите станаха чутовни, което в последна сметка принуди локалните управляващи да отсрочат ремонта на другото платно за август.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики
Фотограф: Надежда Чипева
В центъра обаче в този момент стартира ужасът - " Топлофикация София " започва огромен ремонт на топлопровод, поради който придвижването по ул. " Гурко " е блокирано и целият възобновил се трафик изпълва прилежащите дребни улички, в които изминаването на 200 метра постоянно лишава най-малко 10 минути. Безспорно промяната на топлопровода е нещо положително, само че сигурно част от дейностите можеше да се извършат и предходните седмици, а и да се намерения за краткотрайни решения, които да водят колите по-бързо от тази зона.

Премахването на извънредно противоречивия нефункциониращ шадраван от пешеходната " Витошка ", което стартира тази седмица с багери и заграждения, също можеше да стане през април, без да пречи на никого. Или в действителност това е казусът - като няма хора по улиците, по какъв начин ще видят, че общината ремонтира и обновява? Е, по време на изключителното състояние тъкмо небрежно беше осъществен следващият ремонт по " Графа " - откакто новите плочки отново се надигнаха като юфка. Той обаче по този начин и не съумя да остане неусетен. Както и разтопеният нов асфалт по " Дондуков ", комплициран през есента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР