12 © Георги Кожухаров 12 © Велко Ангелов Още по

...
12 © Георги Кожухаров 12 © Велко Ангелов Още по
Коментари Харесай

"Нестле България" избра New Media за своя медийна агенция

12 © Георги Кожухаров 12 © Велко Ангелов Още по тематиката
Новият състезател на рекламния пазар

Бившият търговски шеф на bTV Весела Димова сътвори нова организация
1 дек 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (28 ноември)

BiTV приключи контракта на Люба Кулезич; Noble Graphics е най-ефективната рекламна организация за 2017 г.; DDB Sofia с най-вече оценки за цифрови рекламни решения; Кои са най-големите медиа организации в България; Георги Харизанов е новият изпълнителен шеф на тв " Европа " и други
28 ное 2017 Един от най-големите рекламодатели в страната - " Нестле България ", подписа тригодишен контракт за медийно обслужване с организация New Media, част от JWT Sofia. Двете компании работят дружно от към този момент 10 години, а от организацията разясниха, че фокус при взаимното им партньорство ще продължи да бъде ефикасното медийно пазаруване за реализиране на нужните индикатори на най-хубава цена за всички марки на сдружението.

Поредица от задачи

Конкурсът за нова медия организация се е провел на три стадия, всеки от тях дразнещ качествените, количествените и ресурсните умения на организациите. Сред участниците на първия стадий от конурса са били още Publicis One и Minshare, част от Ogilvy Group Bulgaria. " Основната част на брифа беше обвързвана със симулация, в която по отношение на заложени равнища на бюджет организацията трябваше да работи по съответни планове за избрани марки от необятното портфолио на " Нестле България ", разяснява за " Капитал " Петя Петрова, медия шеф на JWT Sofia. На последния стадий от конкуренцията остават New Media и Publicis One, а заданието им е било да показват конструкция, специализация и профил на екипа, който ще работи за клиента.
Петя Петрова, медиа шеф на JWT Sofia

От " Нестле България " обясниха за " Капитал ", че главният фокус при избор на организация е бил " ценовата успеваемост, медия тактиката и планирането, опциите за оптимизация, мощен и предан екип, който да следва и съблюдава значимите за компанията правила ". Така след 10-годишно взаимно партньорство с New Media рекламодателят преизбира организацията за идващите три години.

Компанията, част от JWT Sofia, ще работи за всички категории и марки, с които " Нестле България " участва на българския пазар. Сред тях са Nescafe, Maggi, KitKat, Lion, Purina, Fitness, Мура и други Освен медийното обслужване организации от групата работят и по креативните и цифровите планове на сдружението. Агенциите Huts JWT Sofia и Engage облужват шоколадовите артикули на Nestle, част от които Мура, KitKat и Lion.

От информационната група показват, че медийният екип на New Media, който ще работи върху обслужването на " Нестле България ", е формиран от 12 индивида, всеки с сред 5 и 10 години опит с компании в бранша на бързооборотните артикули и отвън него. " Използването на интернационалните принадлежности и знание, които са налични единствено за JWTSofia, и опцията за обмяна на опит с едни от най-развитите пазари ни оказва помощ да предоставяме качествено и дейно обслужване на клиент като " Нестле България ", изяснява за " Капитал " Янис Манакос, ръководещ шеф на JWT Sofia.

Сред първенците на пазара
Янис Манакос, ръководещ шеф на JWT Sofia

Фотограф: Костас Космидис
Според годишния отчет за пазара, изготвян обичайно от медияшопа " Пиеро 97 ", " Нестле България " е измежду най-големите рекламодатели в страната за 2016 година дружно с " Проктър и Гембъл България " и телекома " Мобилтел ". Според данни на мониторинговата организация ГАРБ обаче брутните бюджети на сдружението за телевизионна реклама съществено понижават през 2017 година (вижте таблицата). През третото тримесечие на тази година вложенията са се равнявали на 1.8 млн. лева, което е близо 74% по-малко в съпоставяне със същия интервал година по-рано, демонстрират данните на ГАРБ. Съществена разлика в медийното обмисляне на " Нестле България " е неналичието досега през 2017 година на рекламна интензивност в каналите на Българска национална телевизия. Не е изненада, че най-голяма част от бюджета за телевизия компанията насочва към " Нова броудкастинг груп ", следвана от " БТВ медиа груп ".

" Нестле " е един от обичайно огромните вложители на пазара, а ние като организация имаме вяра, че това ще продължи да бъде по този начин и ще участваме в тази екипна работа, с цел да оказваме помощ на бизнеса да пораства и да се развива ", разяснява Манакос.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР