12 © Ann Wang 12 Близо два месеца и половина

...
12 © Ann Wang 12 Близо два месеца и половина
Коментари Харесай

Световната здравна организация обяви коронавируса за глобална пандемия

12 © Ann Wang 12 Близо два месеца и половина след експлоадирането на епидемията от ковид в Китай Световната здравна организация разгласи и световна пандемия. След като седмици наред избягваше това определение, шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейзъс удостовери, че епидемията от ковид в този момент е пандемия, a броят на случаите отвън Китай се е нараснал 13 пъти през последните две седмици.

Пандемия, е когато ново заболяане се популяризира в международен мащаб. За пандемия да вземем за пример бе разгласен H1N1 (свински грип) през 2009 година Това значи, че инфекциозното заболяване се популяризира елементарно от човек на човек в доста елементи на света.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Ние сме надълбоко загрижени както от тревожните равнища на разпространяване и тежестта на случаите, по този начин и от тревожните равнища на безучастие. Ето за какво направихме преоценката, че Covid-19 може да бъде характеризира като пандемия ", сподели Гебрейзъс. И добави: " Описнието на обстановката като пандемия не трансформира оценката на СЗО за опасността от този ковид. Това не трансформира какво прави СЗО и не трансформира нищо от това какво би трябвало да вършат страните. Ние призоваваме всеки ден страните да подхващат незабавни и нападателни дейности. Сега натискаме звънеца на алармата още по-шумно и ясно ".

Гебрейзъс акцентира, че смяната на статута на болестта към пандемия не значи, че страните би трябвало да отхлабят ограниченията за задържане на вируса и да преминат единствено към ограничения за смечкаване - в противен случай, основно значимо е напъните за задържане да продължат и да се засилят. И изоставянето им би било голяма неточност за всяка страна, акцентират от СЗО. Съветът е страните да удвоят напъните си както в тази посока, по този начин и за вътрешното за страната ограничение инфекциите, до момента в който се приготвят за по-широко разпространяване на болестта.



Шефът на СЗО прикани държавните управления да трансформират хода на епидемията, като подхващат " незабавни и нападателни дейности ". " Няколко страни демонстрираха, че този вирус може да бъде подтиснат и следен ", сподели той. " Ние сме в това дружно и би трябвало да създадем верните неща умерено и да пазиме жителите по света. Това е осъществимо ", сподели той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР