12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на

...
12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а титла на
Коментари Харесай

Алкарас защити титлата си в Индиън Уелс

12-а поредна победа в Индиън Уелс и 13-а купа на равнище АТР – това са единствено част от достиженията на Карлос Алкарас, който за втора поредна година победи с трофея в Калифорния.

След неувереното начало в мача за купата, Карлитос увеличи оборотите, с цел да стигне до крайното 7-6(5), 6-1 за час и 41 минути игра против Даниил Медведев. В хода на мача той осъществя 24 уинъра против единствено 11 на противника, като бе по-ефективен и на първи, и на втори сервис. Испанецът осъществя три от десетте си благоприятни условия за пробив, по отношение на един пробив от два шанса за Медведев.

" Това значи доста. Имах травма в глезена в седмицата преди началото на шампионата. С всеки минал мач се усещах все по-добре. Това ми дава голямо самочувствие преди шампионата в Маями " – сподели първенецът, за който това е пета купа на равнище Мастърс 1000 от шест изиграни финала. За съпоставяне – само Рафаел Надал (9) има повече титли от тази категория преди да навърши 21 години. На този стадий Новак Джокович има 4 трофеи.

Карлитос започва шампионата след само  6 победи и 3 загуби през 2024-а и с доста подозрения във връзка с положението на контузения си гален. В последна сметка обаче, две седмици по-късно той доближи до нов трофей на шампионата, който мнозина смятат за " петия Голям шлем ".

Финалът бе повтаряне на мача за купата през 2023-а, когато още веднъж Алкарас бе победител след 6-3, 6-2. Той към този момент има преимущество от 5-3 в директните мачове с Медведев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР