12 800 лв. са изплатените до момента санкции за нарушения

...
12 800 лв. са изплатените до момента санкции за нарушения
Коментари Харесай

12 800 лева глоба плати екипът на Беър Грилс за филма в Рила

12 800 лева са изплатените досега наказания за нарушавания при снимане на филм в региона на Мусала. Във връзка с установени нарушавания при снимане на епизод на филм под заглавие "Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018 " в региона на връх Мусала на територията на Национален парк "Рила “ бяха изплатени наказания по два от издадените три акта за определяне на административни нарушавания.

За нарушавания на режимите и нормите за държание на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно според заповедта с което се позволява активността, бяха формирани 3 броя актове за определяне на административни нарушавания.

По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна глоба на съображение член 83, алинея 1, т. 1 от Закона за предпазените територии. Наложените по двете наказателни постановления наказания са за нахлуване и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и хващане и умъртвяване на скотски типове.

Предстои издаване на наказателно разпореждане от шефа на Дирекция "Национален парк Рила “ за неспазване на режимите в парка при снимането на кино лентата посредством палене на огън на нерегламентирано място в предпазената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лв., според нормативната уредба.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР