12 600 000 лева без ДДС е прогнозната сума за

...
12 600 000 лева без ДДС е прогнозната сума за
Коментари Харесай

13 милиона лева за поддръжка на пътищата в Русенско

12 600 000 лв. без Данък добавена стойност е прогнозната сума за пътно поддържане на 496.583 км в Русенско за идващите пет години.

Агенция "Пътна инфраструктура " започва публичните поръчки за избор на реализатор за превантивно, настоящо, зимно и ремонтно поддържане, както и за възстановителни работи при спешни обстановки на републиканските пътища. Както и до момента публичните поръчки са по региони - Северозападен, Северен централен регион, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион. Общата им индикативна стойност е над 427 млн. лева за 18 796.357 км.

Новост е увеличението на периода на договорите с пътноподдържащите компании. Вместо 4-годишни, каквито бяха досега, новите ще са за 5 години. От претендентите се изисква да имат опит в поддържането на най-малко 250 км пътища през последните 5 години. От компаниите не се изисква да потвърждават икономическото и финансовото си положение, съгласно осведомени в сектора, това се прави с цел да могат да аплайват и дребни компании по всяка възможност като подизпълнители.

Сега за кърпене на дупка ще се заплаща от 22.55 лева./кв. м до 45.80 лева./кв. м според от дебелината на полагания асфалт и метода на осъществяване – ръчно или машинно, осведоми Медиапул. Една от най-високите цени е за ремонт на плочест улук, който може да доближи до 13 000 лева./м. Изтеглянето на аварирал автомобил ще коства 208 лева

За ръчно косене на трева ще се заплаща не повече от 70 лева./дка. Поставянето на тоалетна на пътя не може да бъде по-скъпо от 150 лева, а почистването му от 33 лева За ремонт на паваж ще се заплаща по 135 лева./кв.м, до момента в който за машинно полагане на асфалт с дебелина 4 см – 179 лева./тон.

Амбицията на пътната организация е изпълнителите да са ясни до края на годината. Причината е, че част от сегашните контракти изтичат тогава, а останалите през идната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР