12 238 са изборните секции за местния вот на 29

...
12 238 са изборните секции за местния вот на 29
Коментари Харесай

407 са подвижните секции засега, до петък машините ще са доставени по места

12 238 са изборните секции за локалния избор на 29 октомври, членовете им към този момент са определени и назначени. Това разгласи на брифинг говорителката на ЦИК Росица Матева. От тях 407 са преносимите секции, само че окончателният им брой ще е явен едвам 48 часа преди изборния ден. Матева посочи, че подготовката за вота върви обикновено.
Прочетете още
Вчера на парламентарните сили и партиите, регистирани за изборите е възложен достъп до изходния код на машините. " Продължаваме процесът с засвидетелствуване на съответивето. Инсталирането на машините стартира. То би трябвало да завърши в петък те да тръгнат към СИК ", съобщи тя. В момента ЦИК и комисиите съгласуват транспортния график. 

Хартиените са в регионалните администрации, някои към този момент са в ОИК. 

15 организации са записали 1307 наблюдаващи, броят обаче може да се усили, тъй като срокът е 28 октомври. Окончателно е ясно, че вота ще наблюдават 4 социологически организации с 1149 анкетьори. Матева подсети, че в изборния ден не би трябвало да се оповестяват предварителни данни от резултатите. 

" В нощта преди изборите в 4 ч. би трябвало да върнем часовниците с един час обратно и ще имаме час повече да починем преди изборния ден ", подсети говорителката на ЦИК. 

Утре в от 10,30 ч. ще има презентация на софтуера и системата за обработка на данните от Информационно обслужване, партиите би трябвало да оповестят присъединяване в случай че желаят да го следят. Н представянето на кода са отсъствали единствено представители на Има Такъв Народ, които обаче са били на срещата в петък. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР