12 188.40 лева бяха събрани от благотворителна инициатива „Да помогнем

...
12 188.40 лева бяха събрани от благотворителна инициатива „Да помогнем
Коментари Харесай

Събраха 12 188 лева от благотворителен концерт за Божи и Марти от Хърлец

12 188.40 лв. бяха събрани от благотворителна самодейност „ Да помогнем на Божи и Марти да проходят “, включваща концерт и кулинарен базар. Събитието бе проведено от МГЕРБ – Козлодуй, с общителната поддръжка на Община Козлодуй, НЧХП „ Христо Ботев – 1879 година “, гр.Козлодуй. Атомната електроцентрала даде зрителната зала на Дом на енергетика безплатно.
Изпълнителите, които поддържаха благородната идея и също безплатно участваха бяха: Дивна, Пламена, Светлин Миланов, Ендо, Рафаел и танцов състав „ Златия “. Събраната сума от 12 188 лева бе генерирана от продажба на талони за вход на стойност 20 лв. и от кулинарен базар, който се състоя в същата вечер. В подготовката на домашни вкусотии се включиха общински чиновници, пенсионери от клуб „ Мъдри сърца”, чиновници на детски градини, обществени услуги, на атомната електроцентрала. Общо над четиридесет души участваха в подготовката на над 60 типа домашни произведения.
Божидар и Мартин са две дълго чакани деца, живеещи в любящо семейство от с. Хърлец. Те се раждат в 7-мия месец, след което прекарват в кувьоз 40 дни. Изписани като изцяло здрави деца, на година и половина лекарите им слагат окончателната диагноза – детска церебрална парализа. Всеки месец те посещават профилирани центрове в София и Велинград, с помощта на което стартират да пълзят и да се обръщат, изправят и седят. Но това не е задоволително двете деца да проходят още веднъж. Нужна е интервенция на гръбначния дирек, посредством която да се отстрани мускулният конвулсия, пречещ им да вървят обикновено. Тази интервенция не може да бъде осъществена в България, по тази причина фамилията на двете деца насочва молба за осъществяването на такава в Щатите. След 6-седмично очакване получава позитивен отговор. Но за родителите на Божидар и Мартин сумата от 130 000 $ е непостижима, по тази причина те разчитат на поддръжка. С вярата, че нужните средства ще бъдат събрани и ще пристигна денят, в който да видят децата си на крайници.
Младежите от ГЕРБ – Козлодуй сърдечно благодарят на всички, които се включиха в самодейността и молят, всеки който желае да подкрепи оздравяването на Божи и Марти, да го направи с подаяние по следните банкови сметки:

БОЖИДАР ТИХОМИРОВ НАКОВ
IBAN:BG66BPBI79444054650501
BIC:BPBIBGSF

МАРТИН ТИХОМИРОВ НАКОВ
IBAN:BG50BPBI79444054650401
BIC:BPBIBGSF
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР