12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено

...
12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено
Коментари Харесай

Телевизорът с 8K резолюция, който може да имате

12 12 Реклама Тази публикация е с рекламно наличие, предоставено от трета страна и не е обвързана с публицистичната политика на медията. Още по тематиката
Видео: Как ще наподобява новият модел " Галакси " на " Самсунг "
от Дневник,7 ное 2018
Samsung регистрира рекордна облага, само че чака закъснение

Разрастващото се китайско произвеждане на чипове ще ограничи бъдещите облаги на южнокорейския колос
1 ное 2018
Часът стартира, извади си телефона

Безплатно мобилно приложение с добавена действителност оказва помощ на децата да учат, до момента в който се забавляват
31 окт 2018 Ако абревиатурата QLED не ви приказва кой знае какво, само че звучи някак познато, не се тормозете, няма нищо комплицирано. Това е името на технологията, която Samsung употребява в най-качествените си тв приемници от последните години, значително усъвършенстване на позната LED технология. Подобно на последната и тук се употребяват диоди, излъчващи светлина, само че възпроизвеждането на цветовете е поверено на надалеч по-ефективните Quantum Dots , вместо на познатите светлинни филтри.

Въпросните точки (Quantum Dots) имат разнообразни размери – от 1 до 10 нанометра, като точно размерът на всяка от тях дефинира цвета, с който оперира. По-малките от тях са фокусирани на синия цвят, до момента в който огромните се грижат за аленото. Сред основните характерности на квантовите точки е, че те резервират наситеността на цветовете даже при доста висока бляскавост, а с това и цялостният им размер. Крайният резултат са екрани, предлагащи наситени, ярки и цялостни цветове, и висока бляскавост , правяща картината извънредно реалистична и приятна за гледане.

Това обаче е единствено началото. По-рано тази година Samsung показа своята визия за бъдещето, която включва създаването, само че и разпространяването измежду потребителите на тв приемници с 8K резолюция. Манифестацията на тази визия е Q900R – един от първите 8K тв приемници на пазара, който има QLED и изкуствен интелект, само че и е наличен и към този момент се предлага в магазините. И трите му размера попадат в категорията ултраголеми – 65 ", 75 " и 85 ", като са включени усъвършенствания като Q HDR 8K и Quantum Processor 8K , гарантиращи висшо 8K качество.

Може би най-важна в Samsung Q900R е 8K Upscaling технологията , която се грижи за мащабирането и оразмеряването на наличие с резолюция по-ниска от 8K. В момента има доста малко наличие в тази висока резолюция, по тази причина и отличната технология е основна, като тук тя работи за видео от всеки източник – стрийминг, USB, HDMI и мобилни устройства. За по-добрата й работа Samsung се доверява и на технологии, включващи изкуствен интелект, както и Direct Full Array Elite, даваща допустимо най-точни цветове посредством акуратен надзор на подсветката. Резултатът е великолепен, изпълнен с елементи, които нямат еквивалент на пазара и превъзходните цветове, които познаваме и от предходните QLED модели.

Едно от огромните на практика улеснения е One Remote – елегантно отдалечено, което може да ръководи обвързваните към тв приемника устройства. Може да оставите обособеното отдалечено на аудио системата си, тъй като обвързвана посредством оптичен кабел, тя се разпознава и проучва от тв приемника. Това прави работата с Samsung Q900R по-лесна и интуитивна, само че и освобождава място на холната масичка, практично и комфортно решение. Ако пък предпочитате различен вид – може да употребявате и смарт телефона си, с цел да управлявате тв приемника.

Samsung Q900R разполага и с към този момент общоприетите за QLED характерности като Ambient Mode и Invisible Connection , които го трансформират от устройство за гледане в по-важна движимост в дома. С Ambient Mode може да го оставите включен, до момента в който той демонстрира декоративно наличие или потребна информация. Invisible Connection пък дава опция да употребявате един оптичен кабел, който да излиза от тв приемника и да го свързва с електромрежата и всички спомагателни устройства. Така ще имате доста по-голяма еластичност при избора на място, на което да го разположите, само че и опцията да скриете нормалните топки с кабели и купчини със сет топ боксове и други устройства.

Накрая е и дизайнът , който тук е по-традиционен и изчистен. Рамките към самия екран са тънки, а крачетата са извънредно деликатни и дискретни. Логото на Samsung е ситуирано в десния завършек на долната част и като цяло също е в звук с очевидната концепция на компанията, а точно – да остави екрана да приказва за тв приемника, без непотребни спомагателни детайли. Освен това Samsung Q900R поддържа и стойките за стена No Gap, с които дисплеят като че ли се слива със стената, за която е закачен.

Като един от първите 8K тв приемници, които можете да си купите, Samsung Q900R е измежду най-интересните модели на пазара . Картината му е тъкмо това, което може да очаквате от топ модел с QLED панел, само че в 8K резолюция – сигурното бъдеще в развиването на тези технологии. Затова и Q900R е един от най-лесните способи да се докоснете до бъдещето на технологиите още през днешния ден.

Още детайлности може да видите тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР