12 12 Още по темата Стартъп дава глас на глухонемите

...
12 12 Още по темата Стартъп дава глас на глухонемите
Коментари Харесай

SAP и Lufthansa търсят блокчейн решения в авиацията

12 12 Още по тематиката
Стартъп дава глас на глухонемите

Италианската компания Limix създава ръкавица, която трансформира езика на глухонемите в тон
29 юли 2018
Чанта за слушане

Българската компания Kloshar bags създава чанти и раници с вградени грамофонни плочи
20 юли 2018
Управлявай от разстояние бизнес плановете си

Българската платформа за ръководство на планове Expandable към този момент се употребява от компании от целия свят
17 юли 2018 Стартъпи и млади разработчици могат да се включат в първия взаимен конкурс на SAP и Lufthansa, който цели да отличи най-хубавите блокчейн основани решения в региона на авиацията. Софтуерната компания дружно с авиопревозвача търсят планове, които биха могли да усъвършенстват преживяването на пасажерите и да улеснят процесите, свързани с доставка и поддръжка на самолетните компании. Двете компании ще оказват помощ на най-хубавите планове да бъдат осъществени.

Условия за присъединяване

Участниците могат да подават предложенията си в състезанието в три категории. Това са Traveler challenge, в която се търсят хрумвания с добавена стойност за пътуващите, Airline challenge, където фокусът е възстановяване на ръководството на авиолиниите, и категорията Supplier challenge, в която се търсят решения, свързани с авиационната верига за доставки – от следене на документи, цифровизация, транспарантно засвидетелствуване на документи и други Заявките се одобряват най-късно до 31 август на уеб страницата на надпреварата.

Сред изискванията за присъединяване са екипите да бъдат в ранен стадий от развиването на плана си и да нямат записана компания, както и да имат опция да пътуват за идващите стадии от надпреварата. Всеки блокчейн план пък би трябвало да съставлява решение на един съответен проблем в определена категория.

Участниците, които бъдат определени да продължат напред във втория кръг от надпреварата, ще преминат през менторска стратегия, в която блокчейн експерти от SAP и Lufthansa ще им оказват помощ да развият концепциите и уменията си за представяне.

Финалът на конкуренцията ще се организира през октомври във Франкфурт, където финалистите ще показват концепциите си пред борда на шефовете на двете компании, а спечелилите ще имат опция да осъществят плановете си, като в допълнение получат и офис пространство в Берлин за три месеца. От уредниците категорично показват, че няма да получат % от разработките на екипите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР