12 12 Още по темата Pwc България организира благотворителен търг

...
12 12 Още по темата Pwc България организира благотворителен търг
Коментари Харесай

PwC подава ръка на българските студенти

12 12 Още по тематиката
" Pwc България " провежда благотворителен търг в поддръжка на българските студенти

Инициативата ще се организира на 9 октомври
1 окт 2018
Близо 1300 студенти споделиха аргументите си да изберат да останат в България

25-те финалисти в състезанието на консултантската копания PwC получиха по 6000 лева стипендия, стаж в влиятелна компания и менторство от потвърдени бизнес водачи
1 мар 2018 Онова, което вършим през днешния ден, ще даде отражение в бъдещето. Хората, които през днешния ден са млади и имат упоритостта да се образоват, ще бъдат неговите мотори. " PwC България ", воел с над 168-годишна история, има вяра, че българските студенти се нуждаят от поддръжка, с цел да разпрострат капацитета и гения си, и им оказва помощ, като инициира събития и акции.

Новата самодейност на PwC се организира под мотото " Подай ръка ". На благотворителния търг бяха събрани 66 хиляди лева за стипендии на български студенти.

На кого тъкмо да бъдат предоставени дарените средства – за обучение, опазване на здравето или изкуство, бе решено след извършен избор. Гостите на събитието – предприемачи, общественици, посланици и известни персони, избраха 66-те хиляди лв. да отидат за младежи, учащи се в педагогичен специалности.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Сумата бе събрана от закупуването на 28 картини с очертанията на дланите на сполучливи и известни българи – Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група " Сигнал ", Георги Мамалев, президента Румен Радев, Валя Балканска. Маслените платна са дело на известния художник Бойко Колев.

Най-висока цена – 5 хиляди лв., бе платена за картина с дланта на Лили Иванова, която бе и специфичен посетител на събитието. Певицата застана зад идеята на PwC безплатно и изнесе благотворителен концерт в поддръжка на студентите. Следващите най-скъпо продадени картини бяха с дланите на Стефка Костадинова (4 хиляди лева.) и на Димитър Желев (3600 лева.).

Освен платната с благотворителна цел можеха да бъдат купени и книгите на Георги Мамалев, Христо Стоичков и Стефка Костадинова.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Сред известните персони, които " подадоха ръка " на плана и се включиха, дарявайки отпечатъците на дланта си, бяха още Виолина Маринова, Магърдич Халваджиян, президентът Петър Стоянов, Алек Попов, " Юнион груп ", Аня Пенчева, Димитър Желев, Крисия, Хасан и Ибрахим, Петър Андронов, Левон Хампарцумян, доктор Григор Горчев, д.м.н., Андре Токев, Радосвет Радев, Владимир Николов, Христо Илиев, Н.В. цар Симеон II, президентът Росен Плевнелиев и доктор Георги Стаменов.

Миналата година консултантската компания провежда състезанието " Твоите 25 аргументи да избереш България ", като предложения българските студенти да изпратят своите есета по тематиката. Включиха се повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 страни, а 25 от тях бяха отличени. Те освен получиха по 6 хиляди лева стипендия, само че и стаж в влиятелна компания и професионални насоки за развиването си от потвърдени ментори.

Официалния азбучник за аукциона " Подай ръка " и всички картини може да разгледате на www.pwc.bg Бизнесът мисли за българските студенти,
Божидар Нейчев, старши съучастник в PwC

Какви са претекстовете ви да проведете този аукцион?
Нашият благотворителен аукцион бе продължение на самодейността ни, която стартирахме предходната година в поддръжка на българските студенти. Заедно с наши клиенти и бизнес сътрудници взехме решение да създадем по този начин, че миналогодишният конкурс за 25 стипендии, в който участваха повече от 1300 студенти, да не бъде еднократно събитие.

По самобитен метод това е и обръщение към българските студенти, че бизнесът мисли за тях и е подготвен да оказва помощ на тези, които имат предпочитание да са сполучливи и са подготвени да го реализиран с труд и упоритост.

Защо представихте картини с дланите на тъкмо тези известни персони?
Избрахме наши съотечественици, които са постигнали доста, служат за образец по какъв начин може човек да бъде сполучлив в нашата страна или да популяризира името й по света. Нарочно се постарахме с изключение на представители на бизнеса да има повече спортисти, музиканти, артисти и подбрани държавници. Всички тези специалности са еднообразно значими за просперитета на страната ни и за родното ни самочувствие.

Благодарни сме на всички тях, че се съгласиха да се включат и ни поддържаха. Благодаря изключително на Лили Иванова, която дружно със своя екип ни подари благотворителен концерт в
края на събитието.

Защо точно поддръжката на българските студенти и тяхното развиване са значими за PwC?
Тяхното развиване е значимо освен за нашатабкомпания, а за всички в актуалното ни общество. Не е по силите на което и да е държавно управление да се оправи единствено с казуса текучество на квалифицирана работна ръка. Нашето виждане е, че да имаме стимулирани и образовани младежи, които се осъществят у нас, е отговорност на всички ни. Поради тази причина и в двете начинания до момента се постарахме да не сме соло уредници, а да бъдем дружно с други представители на бизнеса в страната.

Няколко месеца по-късно – какъв е изводът след провеждането на акцията " Твоите 25 аргументи да избереш България "?
В България има гений и от нас зависи къде ще избере да се осъществя. Божидар Нейчев, старши съучастник в PwC
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР