12 12 Още по темата Харченето за АЕЦ Белене вече

...
12 12 Още по темата Харченето за АЕЦ Белене вече
Коментари Харесай

Китайска делегация е посетила площадката на АЕЦ "Белене"

12 12 Още по тематиката
Харченето за АЕЦ " Белене " към този момент стартира: с 1 млн. лева

През есента евентуално ще бъде разгласен и конкурс за съветник, който оказва помощ на властта при избора на вложител
16 авг 2018
Колко дълго София може да жонглира сред Запада и Москва

Българският енергиен бранш е добър образец за тази двойна игра
16 авг 2018
НЕК още веднъж е на минус

Загубата за полугодието е 73 млн. лева Държавният колос има 1.2 милиарда лева непокрита загуба и 4 милиарда лева отговорности
7 авг 2018
АЕЦ " Козлодуй " ще може да работи до 2051 година

" Росатом " удължи с 30 години експлоатационния период на 6-и блок на нуклеарната централа
25 юли 2018
Инсинераторът – софийското " Белене "

Това е вкопчването в предишното и отдалечаване на България от Европа с европейски пари
23 юли 2018 Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) са посетили през днешния ден площадката на АЕЦ " Белене ", с цел да се срещнат на място с доставеното съоръжение за централата, оповестиха от Министерството на енергетиката. В делегацията, която е на работна аудиенция в България, вземат участие и представители на Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за нуклеарни енергийни технологии (SNPTC).

Както е известно, точно CNNC беше оповестена за евентуален вложител в бъдещата нуклеарна централа. В началото на юли нейният представител Дин Дзиян беше на форума в София и тогава съобщи пред " Капитал ", че компанията ще се включи в тръжната процедура за " Белене ". Очакванията са такава да бъде оповестена през октомври или ноември.

Настоящето визитата на китайците е в осъществяване на подписания Меморандум за съгласие по отношение на мирното потребление на нуклеарната сила по време на визитата на китайския министър председател Ли Къцян у нас при започване на юли тази година.

От известието на енергийното министерство излиза наяве още, че изпълнителният шеф на Национална електрическа компания Петър Илиев е обяснил пред делегацията какви са осъществените ограничения за запазване на доставеното от " Атомстройекспорт " съоръжение. " Площадката на централата се простира на 2500 дка, нужните работни пространства за действието на Белене са издигнати. Изградени са и нужните пътища, влакова линия, пристанище и бетонов възел. Остава да бъдат построени реакторното поделение и турбинна зала ", е споделил още Илиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР