12 000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни

...
12 000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни
Коментари Харесай

12 000 предварително попълнени данъчни декларации са подадени за ден

12 000 души са подали авансово попълнените от Национална агенция за приходите данъчни заявления за приходите за ден, оповестиха от Приходната организация.

Повече от 80% от всички формуляри са подадени в неизменен тип, а в останалите случаи са добавяни ръчно приходи от наем и употребени данъчни облекчения.

От Национална агенция за приходите показват, че междинното време за попълване на декларацията е под 10 минути .
 Новите заявления на Национална агенция за приходите се подават 4 пъти по-бързо, не ходете в офисите
Новите заявления на Национална агенция за приходите се подават 4 пъти по-бързо, не ходете в офисите

Теч на данни няма да има, подсигурява Росен Бъчваров

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП), имат достъп до авансово попълнена информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, дотации, изплатени на аграрни производители, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица.

Срокът за подаването на декларацията е 30 април. От Национална агенция за приходите припомнят, че 5% отстъпка от налога за довнасяне може да се употребява при обявление по електронен път и заплащане до края на март. Условието е лицето да няма неплатени обществени отговорности.

От Национална агенция за приходите поучават клиентите си да заобикалят персонални визити в офисите поради обстановката с ковид , напомняйки, че декларирането на приходите и внасянето на налога могат да се извършат напълно по електронен път без такса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР