118 лева е средната месечна сметка на клиентите на „Овергаз

...
118 лева е средната месечна сметка на клиентите на „Овергаз
Коментари Харесай

96 лева е средната месечна сметка за отопление на двустаен апартамент на газ


118 лв. е междинната месечна сметка на клиентите на „ Овергаз Мрежи “ за миналия отоплителен сезон 2017/2018. Природният газ продължава да е по-изгодната опция. Ако тези семейства бяха употребявали електрическа енергия, с цел да поддържат по-високи температури в домовете си през зимата, щяха да платят приблизително по 290 лв. на месец, което е със 172 лв. повече, в сравнение с отоплението със синьо гориво.

Най-много са клиентите на „ Овергаз Мрежи “, които живеят в жилища от 70 до 90 квадрата – 32 %. Средната месечна сметка за отопление на техните двустайни и тристайни жилища от октомври 2017 до април 2018 е 96 лв.. Представителите на потребителския сегмент в жилища от 90 до 120 квадрата – 30 %, са платили приблизително по 110 лв. на месец през миналия отоплителен сезон.

Изчисленията демонстрират, че семействата, избрали синьото гориво за отопление, готвене и топла вода, са щели да платят с 2.5 пъти повече, в случай че бяха употребявали електрическа енергия. Средната сметка за целия отоплителен сезон на клиентите на „ Овергаз Мрежи “ е 825 лв.. Ако те се отопляваха с електрическа енергия през зимата, вместо с природен газ, щеше да им излезе с 1 202 лв. по-скъпо или да платят 2 027 лв. от октомври 2017 до април 2018. Домакинствата, които желаят да заменят енергоизточника си с природен газ, могат да се възползват от програмата DESIREE Gas* и да получат безплатно финансиране за газификация до 20%.

.................................................

* Целта на DESIREE Gas е да подтиква битовата газификация в България, като даде опция да се понижи първичната инвестиция за промяна на енергоизточника. Мярката разрешава повече български семейства да преминат към потребление на високоефективната и екологично чиста сила от природен газ, за сметка на електрическата енергия и твърдите горива.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР