118 кучета, останали без дом и настанени в общинския приют

...
118 кучета, останали без дом и настанени в общинския приют
Коментари Харесай

118 кучета осиновени от началото на годината във Велико Търново

118 кучета, останали без дом и настанени в общинския подслон край с. Шемшево, са осиновени от началото на годината. Техните осиновители са най-вече младежи и фамилии с дребни деца. Приблизително същият е бил броят на безпризорните четириноги, намерили дом и стопани за десетте месеца на предходната година.

Общо 162 кучета са минали през приюта от началото на 2017 година Към момента там са настанени 71 шаровци. Всяко куче разполага с отредено място за сън, получава храна два пъти на ден и може да играе в задоволително необятен двор. Гарантирани са и здравните грижи, с помощта на ветеринарния екип в приюта. И през актуалната година част от Коледния базар в парк " Марно поле " ще бъде благотворителен павилион, в който ще бъдат събирани дарения в поддръжка на безстопанствените животни.

Общинският подслон бе основан по самодейност на кмета на Старата столица Даниел Панов и работи към този момент две години. " Осинови от Велико Търново " е страницата в най-популярната обществена мрежа – Facebook, където всеки може да се запознае с бъдещия си домакински любим.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР