1165 лева е средната месечна работна заплата (СМРЗ) в област

...
1165 лева е средната месечна работна заплата (СМРЗ) в област
Коментари Харесай

Старозагорска област е на второ място след София 

1165 лв. е междинната месечна работна заплата (СМРЗ) в област Стара Загора през третото тримесечие на годината, сочат данните на Териториално статистическо бюро (ТСБ) Югоизток. В съпоставяне с второто тримесечие се следи растеж от 0,1 на 100, а спрямо останалите области на страната е на второ място по този индикатор след област София (столица), където междинната работна заплата за третото тримесечие е 1704 лв.. 
Спрямо същия интервал на 2018 година повишаването е с 6,3%, в публичния бранш то е с 4,7%, а в частния - с 6,4 на 100. Най-голямо нарастване на СМРЗ за третото тримесечие се записва в икономическите действия „ Професионални действия и научни проучвания “ и „ Строителство “ - надлежно с 10,4 и 9,1 %. Най-голямо понижение пък се регистрира в „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - с 2,8 на 100. 
С 1,8% по отношение на края на юни понижават наетите лица по трудово и служебно правно отношение в област Стара Загора, сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ). Най-голямо е понижението в икономическите действия „ Строителство “ и „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - със 7,6 и с 6,8 на 100. Най-голямо нарастване по този индикатор се следи в дейностите „ Административни и спомагателни действия “ - с 10,2%, и „ Култура, спорт и развлечения “ - с 8,3 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР