112 военнослужещи от 33-ия контингент от Въоръжените сили на България,

...
112 военнослужещи от 33-ия контингент от Въоръжените сили на България,
Коментари Харесай

112 наши военни се завърнаха от мисии на НАТО

112 военнослужещи от 33-ия контингент от Въоръжените сили на България, участващ в задачата на НАТО „ Решителна подкрепа”, се завърнаха късно нощес, 6 септември след осъществена ротация.

На летище София те бяха посрещнати от флотилен адмирал Димитър Йорданов, шеф на Щаба на Съвместното командване на силите. Българските военнослужещи в 33-ия контингент бяха структурирани в народен детайл, екип от съветници, група за защита на летище Кандахар и щабни офицери в щаба на задачата. По време на задачата военнослужещите извършиха сполучливо всички сложени задания.

Те са провели 1293 денонощни наряди в разнообразни бази и обекти на НАТО, на контролно-пропускателния пункт, тактическите и взаимните оперативни центрове; 1074 механизирани патрули; 58 срещи по съветване и подкрепяне на афганистански формирования.

Национален пълководец на контингента е полковник Христо Атанасов от Инспектората на Министерството на защитата, помощник-национален пълководец на контингента и народен пълководец на контингента в Кабул е полковник Дочко Олейников от дирекция „ Социална политика”, а пълководец на група за защита – капитан Ивайло Алексов от военно формирование 22 180 – Казанлък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР