112 разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното

...
112 разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното
Коментари Харесай

Грандиозни планове! Ще има площадка за хеликоптери до тунел "Железница", а в Бургас...

112 позволения за градеж са издадени от министъра на районното развиване и благоустройството през 2020 година За още 7 обекта са постъпили документи за разглеждане. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие.

Част от издадените разрешителни са за строително-монтажни работи по автомагистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища и подсилване на свлачища. Други са за уголемение на газопреносната мрежа, действия в региона на железопътната и пристанищната инфраструктура.

През тази година са издадени позволения за градеж за прави с обща дължина 51,54 км в сектора сред п. в. „ Боаза “ и пресичането с пътя Плевен - Ловеч от предпочитаната за страната ни автомагистрала „ Хемус “, както и за реорганизация на попадащи в обсега ѝ уреди, като водопроводи и въздушни линии.

Издадени са позволения и за строителството на близо 13 км от главното трасе на бъдещата Автомагистрала „ Европа “ с етапна връзка, както и слагане на шумозащитни огради и мрежа за птици и реорганизация на мрежи и уреди по цялата дължина на обекта от п.в. „ Храбърско “ до Калотина.

Разрешения за градеж са издадени и за 25,06 км от трасето сред Мездра и Ботевград, в това число пътен възел „ Новачене “. Участъкът, който се модернизира и ще бъде с по две ленти за придвижване, е част от стратегическия за Северозападна България план за пътя Видин - Ботевград, който ще улесни трафика сред „ Дунав мост II “ и автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “.

Такива са издадени и за елементи от лот 3.1 на Автомагистрала „ Струма “, в това число площадка за хеликоптери при южния портал на тунел „ Железница “.
Разрешено е и укрепването на свлачище по първокласния път София – Перник в землището на Владая, както и по първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник в област Перник.

Основен ремонт е позволен за сектори от второкласните пътища Костинброд - Берковица - Монтана и Русе - Кубрат - Исперих - Дулово. Част от третокласните пътища, за които са издадени позволения за градеж за рехабилитация, са Варна - Белослав - Разделна - Падина - Житница, Провадия - Дъскотна - Айтос и Кърджали - Мост - Манастир.

Разрешения за градеж през годината са издадени също за ремонт на здания в гаров комплекс Карнобат и на приемните сгради на гарите Искър, Подуяне и Казичене, както и за рационализация на железопътни сектори. В региона на жп гара Свиленград пък е разрешено построяването на стационарна рентгенова система за инспекция на влакови композиции и транспортираните от тях товари.

Зелена светлина е дадена за реконструкцията и разширението на действителен кей и основаване на леговище за дребни плавателни съдове на остров „ Света Анастасия. Проектът включва удължение на пристана и доизграждане на защитно оборудване с дължина над 50 метра и уголемение на електрическа и ВиК инфраструктура за тяхното обслужване.

Сред обектите с издадено позволение за градеж е построяването на планетариум в южната част на парцела, в който е ситуирана морска гара Бургас. Друг обект, по който ще започва работа, е обходният път на Бургас с местни платна към него. С реализацията му ще се облекчи придвижването в централната част на регионалния център, като директният трафик ще бъде изнесен в периферията.

Предстои също по този начин ремонт, консервация и реституция на църквата „ Покров Богородичен “, ситуирана в землището на Рилския манастир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР