111 бакалаври и магистри от Факултета по изкуствата получиха дипломите

...
111 бакалаври и магистри от Факултета по изкуствата получиха дипломите
Коментари Харесай

Дипломира се випуск 2022 на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“

111 бакалаври и магистри от Факултета по изкуствата получиха дипломите си за приключено висше обучение. На тържествената гала, която се организира през днешния ден, с плакет бяха отличени абитуриентите с най-голям триумф от випуск 2022.

Церемонията стартира с одобрение към дипломантите на заместник-ректора на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ проф. д.изк. Йордан Гошев, който поздрави завършващите от името на ректорското управление.

Проф. Гошев означи, че до този миг Факултетът по изкуствата е бил лицето на Югозападния университет, тъй като във факултета са артистите, музикантите, танцьорите, тези които са свързани с киното – оператори режисьори, монтажисти, а това са хората, които постоянно са били на сцената и са показвали своя гений.

„ Надяваме се, че през тези години, които Вие сте били във Факултета по изкуствата и в Югозападния университет, сте получили такава професионална подготовка, която ще Ви разреши да се реализирате на най-големите подиуми в Европа и в света. Силно се надяваме да Ви завиждаме благородно за триумфите, а в това време ние ще се гордеем с това, че Вие сте били наши студенти през тези години. С доста от Вас се надявам да не прекъсваме нашата връзка, защото постоянно сте добре пристигнали за съвет, ние ще бъдем вашите нови и първи фенове “, с тези думи проф. Гошев се обърна към дипломантите и им пожела да дерзаят и да отстояват себе си.

Поздрав към абитуриентите насочи и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н. Васил Марков.

„ Всяко наше начинание има начало и край. И несъмнено постоянно е отлично, когато краят е благополучен и приключва с сполучливо дипломиране. Всички Вас, скъпи абитуриенти, Ви чака светът с Вашия юношески плам и възторг и несъмнено с високия професионализъм, който сте придобили тук, във Факултета по изкуствата на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Мечтайте и дерзайте, трудете се неуморно, с цел да достигнете до най-високите национални, европейски и международни върхове в региона на изкуствата, културата и науката “, сподели в приветственото си слово проф. Марков.

„ И не ни забравяйте! Както постоянно съм казвал, ние вечно ще останем една общественост и Вие постоянно ще можете да разчитате на нас – вашите преподаватели, а ние, уповавам се, на Вас – нашите ученици “, сподели още проф. Марков.

Дипломите на абитуриентите от випуск 2022 връчиха деканът на факултета проф. д.н. Васил Марков и неговите заместници проф. доктор Иванка Влаева и доцент доктор Клавдия Камбурова.

За показаните високи резултати в процеса на своето образование плакет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ получиха осем абитуриенти. Дипломите на отличниците и плакетите връчи проф. д.изк. Йордан Гошев. Първенец на випуска с триумф 6.00 от семестриалните и държавните изпити е Светослав Христов, завършващ компетентност „ Педагогика на музикалното изкуство “. На церемонията бяха отличени още Ива Гидикова от компетентност „ Педагогика на музикалното изкуство “, Иван Мушкаров от компетентност „ Филмово и телевизионно операторство “, Елисавета Тодорова от компетентност „ Филмов и ефирен монтаж “, Александър Томов от компетентност „ Филмова и телевизионна постановка “ и абитуриентите от компетентност „ Съвременна хореография “ Мария Ганева и Виктория Бояджиева.

Специален музикален привет към абитуриентите и гостите насочиха студенти от специалностите „ Изпълнителско изкуство (народни принадлежности или национално пеене) с ръководители доцент доктор Бинка Добрева, доцент доктор Валери Димчев и гл. ас. доктор Мариана Манолева. Част от тържествената стратегия бяха и студенти от компетентност „ Съвременна хореография “ с началник проф. д.изк. Анелия Янева и студенти от компетентност „ Актьорско майсторство “ с началник доцент доктор Милена Анева. Те зарадваха гостите с танците „ Шпионаж “ и „ Вече в действителния живот “, и с роман на Антон Чехов – „ Хирургия “.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР