111-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване отбеляза служба

...
111-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване отбеляза служба
Коментари Харесай

МО награди най-добрите военни разузнавачи

111-ата годишнина от основаването на българското военно разузнаване означи работа „ Военна информация “ (СВИ) с тържествено заседание, през днешния ден, 11 януари 2019 година Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев поставиха венци пред паметниците на починалите при осъществяване на служебния си дълг военни разузнавачи.

В приветствието си министър Каракачанов акцентира, че „ Военна информация “ постоянно е била най-хубавата българска разследваща работа и благодари на управлението и целия персонален състав, че не престават да поддържат високия й престиж и да извършват своите отговорности.

„Всяка страна би трябвало да има свои надеждни разследващи структури, които да подсигуряват добиването на достоверна информация и нейния прецизен разбор, с цел да може държавното управление да взема верни осведомени решения“, акцентира министърът на защитата. По думите му работата на българското военно разузнаване в лицето на службата е извънредно скъпа за сигурността на страната.

Генерал Андрей Боцев поздрави целия персонален състав във връзка годишнината и съобщи, че стратегическото военно разузнаване постоянно е било част от системата за национална сигурност и неговата роля става все по-значима. Той изрази своята благодарност за точното и своевременното подкрепяне в оценката на промените и разбора на средата на сигурност и добави, че и отсега нататък ще разчита на цялостната и достоверна информация за динамичната картина, която специалистите на „ Военна информация “ построяват с доста труд и неизменност.

Директорът на службата бригаден военачалник Пламен Ангелов съобщи, че военното разузнаване постоянно е било отдадено на отбраната на националния интерес и почтено е изпълнявало своето предопределение. „ Изминалите 111 години са го потвърдили по безапелационен и неоспорим метод, за това имаме мотив за професионално самочувствие “, добави шефът на службата. Бригаден военачалник Ангелов увери целия персонален състав, че постигнатите през 2018 година резултати и високи оценки за активността демонстрират, че службата сполучливо е изпълнила плануваните задания. Той съобщи, че се е работило мобилизирано, с висок ритъм, тъй като интензитетът, с който работи положителното разузнаване, е правопропорционален на динамичността на интернационалните връзки и средата за сигурност.

По мотив на 111-ата годишнина от основаването на военното разузнаване и за реализирани високи резултати военнослужещи и цивилни чиновници бяха наградени от министъра на защитата, началника на защитата и шефа на службата.

На събранието участва и командирът на 68-ма бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев. Директорът на службата означи отличното взаимоотношение с бригадата по построяването и окомплектоването с персонален състав на взаимни разследващи органи. Бригаден военачалник Пламен Ангелов отличи командоси от 68-ма бригада за реализирани триумфи в взаимни задачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР