110 живота са спасени в Пирогов през последните 5 дни.

...
110 живота са спасени в Пирогов през последните 5 дни.
Коментари Харесай

Само за почивните дни в „Пирогов“ са спасили 110 живота


110 живота са избавени в Пирогов през последните 5 дни. Това регистрира на брифинг изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Директорът изясни, че от 21 до 26 декември през незабавната болница са минали 3150 пациенти, от които 420 са били признати за лекуване. " По време на празничните дни в болничното заведение бяха признати 6 пациенти с инфаркт и 8 с инсулт, като те са на лекуване в болничното заведение. В токсикологията са настанени общо 45 пациенти. 5 деца са били с алкохолна интоксикация сред 13 и 16 години, 5 възрастни също с алкохолна интоксикация и 3-ма възрастни с приложимост на амфетамини в огромни дози и 20 случая с тежки алергични реакции, свързани най-вероятно с храна ”, разгласи още проф. Балтов.

Въпреки всичко обаче, най-вече признати са били в травматологията – 100 души и добави, че през противошоковите зали са минали 26 възрастни и 14 деца. Директорът на незабавната болница направи и къса равносметка на изминаващата година. „ За първи път „ Пирогов ” завършва годината без нарастване на отговорностите, даже счетоводно е на дребен плюс, към 400 000 лв. ”, регистрира той.

Балтов акцентира, че последователно са се нараснали приходите на личния състав, а броят на хората в администрацията е редуциран до 70 души, а в болничното заведение работят общо 2200 индивида. Директорът добави още, че част от отделенията са били ремонтирани, появили са се нови такива, а следващата година ще бъде основано незабавно педиатрично и очно поделение. Той изясни още, че през изминаващата година се усилва броят на здравно неосигурените пациенти. „ През 2018 година през болничното заведение са минали 12 200 неосигурени пациенти, което е с 3200 души повече по отношение на предходната година. Един неосигурен пациент коства на болничното заведение ни към 1000 лева “, уточни Балтов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР