110 граждани и обществени личности изпратиха отворено писмо до институциите

...
110 граждани и обществени личности изпратиха отворено писмо до институциите
Коментари Харесай

Граждани сезираха институциите за недопустима дезинформация в предаване на Карбовски

110 жители и публични персони изпратиха отворено писмо до институциите във вторник, с което ги сезират за рискова агитация и дезинформация в предаването “Карбовски: Втори проект “. Те упорстват за реакция от страна на бТВ и Съвет за електронни медии и молят държавните институции да противодействат на надигащата се в последните месеци в резултат на сходна дезинформация неуравновесеност измежду българите, че “някой ще пристигна да им вземе детето “.

Писмото е адресирано с изключение на до бТВ и Съвет за електронни медии, също и до премиера, президента, основния прокурор, полицията, парламентарната комисия по просвета и медии, министрите на обществената политика и външните работи, посолството на Нидерландия, Асоциацията на европейските публицисти и други

Повод за отвореното писмо е излъченото в Деня на детето 1 юни предаване “Карбовски: Втори проект “ на тематика “Системата, която взема решение кое е най-хубава за детето ви: Трагедията на българския татко и неговото дете, отнето от ювеналната юстиция в Холандия. “.

Авторите на писмото показват, че показаният в предаването на Карбовски случай е прекомерно сложен, а отразяването му не за пръв път е било сензационно, преднамерено и едностранчиво.

“Въпреки че решението на холандския съд е обществено налично в интернет и съдържа основна информация, която хвърля светлина върху претекстовете на съда, тази достоверна информация въобще не беше показана в предаването. Редица въпроси не откриха отговор в него “, показват те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР